Николай Стойнев: Предложението на БСП има за цел да предизвика криза с почистването на София

Това, което чухме като предложение от страна на БСП за прекратяване на поръчката за избор на изпълнители за почистване на града, има ясна цел и тя е да бъде предизвикана по някакъв начин криза с почистването на София през юни месец 2020 г. Това каза зам.-председателят на СОС Николай Стойнев по време на брифинг на партия ГЕРБ.

"Поръчката е обявена достатъчно рано, така че да може да бъде проведена, да бъдат избрани изпълнители и те да могат да осигурят необходимата техника за почистване на града. В самите условия ясно са разписани високи изисквания към техниката, която трябва да отговаря на Евро 6 стандарт, тъй като опазването на околната среда е приоритет на кмета Фандъкова и Столична община. Ние залагаме най-високия стандарт за този тип техника. Освен това се залага значително и на механизираното метене и почистване, както на улици така и на тротоари", обясни още Стойнев.

Той коментира още, че кратността на машинното метене и миене се определя всяка година с решение на Общинския съвет.

"Високите изисквания към фирмите, които трябва да участват в тази процедура, ще осигурят и по-високо качество на услугата", допълни зам.-председателят на СОС.

"Спекулациите на БСП за това, че рано е обявена поръчката всъщност не отговарят на истината. Процедурата през 2014 г. отне, заедно с всички обжалвания по нея, близо година, така че ние сме планирали така да бъде проведена тази процедура, че да има достатъчно време, както за нейното приключване, така и за подготовка на новите фирми-изпълнители за участие в нея", посочи още Николай Стойнев.

Коментари

Задължително поле