Никола Минчев подозирал, че е с COVID, планирал теста си

Снимка: БТВ

Председателят на Народното събрание Никола Минчев е планирал теста си за COVID-19, „за понеделник,   
за времето след заседанието на КСНС”. Това се посочва в поредното съобщение на пресцентъра на Народното събрание, което депутати определят като пореден опит за кризисен пиар.

Лекари коментираха, че планирането на PCR е свързано със съмнения за COVID. Медиците изразиха недоумение, че Минчев, вместо преди КСНС да пусне тест и да потърси лекарска помощ, е отишъл на заседанието – със симптоми на COVID.

Участници в КСНС обясниха, че е бил видимо хремав и е изпил няколко чая. Резултатът от участието на шефа на НС в заседанието е поставяне под карантина на президента, премиера и още 23-ма шефове на партии, на парламентарни групи и висши администратори.

От пресцентъра на НС твърдят, че Минчев се подлагал на рутинни тестове за COVID-19 „като обществена личност, която се среща всекидневно с десетки и дори стотици хора”. Така обясняват „планирания” за понеделник тест.

Подобна теза е нелепа, обясниха лабораторни лекари. Те бяха категорични, че никой не би планирал тест след 20 часа. Дори и Правителствена болница.

„Труд” научи, че лекар от Правителствена действително е бил извикан в дома на Минчев след КСНС, за да вземе проба за COVID. В болницата е извикан лаборант, който да обработи теста. PCR-ът, както е известно, се оказа позитивен.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

  • Стефан Каменовски

    " Промяната" спрете с обясненията, вече ставате смешни, тъжно е !

Още от Политика