Никос Вертис идва с 25 души оркестър в „Арена София“

Шоуто тази година ще бъде на 11 октомври.

Гръцкият певец израснал с музиката на Ибряма

Наричат го музикалният крал на Гърция

След фурорa, който направи през 2023 г. със своето турне „20 години на сцена“, най-популярният и слушан у нас гръцки изпълнител - Никос Вертис, идва за пореден голям концерт в България.

Шоуто тази година ще бъде на 11 октомври в зала "Арена София". За грандиозната гръцка вечер ще се погрижи и неговият оркестър с 25 музиканти с бузуки, а атмосферата в залата обещава да надмине тази и в най-добрите гръцки клубове със сцена на няколко нива, мултимедия и светлинно шоу. Музикалният крал на Гърция, както наричат Никос Вертис, ще разгорещи страстите с най-големите си хитове и най-красиви песни "Thelo na me nioseis", "De me skeftesai", "An Eisai Ena Asteri" и др., някои от които той ще изсвири лично на своята любима китара.

Публиката в залата ще чуе и някои от новите песни на хитовия изпълнител, сред които е баладата му "Argisame Kardia Mou", която само за месец оглави музикалните класации в южната ни съседка.

Никос Вертис има специална връзка с България. Той разказва, че е закърмен с българска музика - „Баща ми произхожда от гръцката част на Тракия. Музиката от неговия край много напомня българската. Помня, че често пускаше на мен и брат ми изпълненията на Иво Папазов – Ибряма. Страхотен музикант!“, спомня си Вертис.

Той е роден на 21 август 1976 година в Холандия. Когато е на шест години, семейството му се мести в Солун. Скоро той започва да взема уроци по бузуки, а от 15-годишен се занимава и с пеене. Оттогава прекарва живота си в композиране, свирене и пеене - първо в големи клубове, а после и на професионалната сцена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица