Нинова: Надвзетите пари ще върнем от следващата субсидия, сега не разполагаме с тях

ГЕРБ: Твърдо стоим зад позицията за 1 лев на глас

Надвзетите пари в рамките на партийната субсидия на БСП ще бъдат удържани от следващата субсидия. Към момента партията не разполага с тях, за да ги възстанови. Това обясни пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова. По изчисления на финансовото министерство, БСП има да връща 4,3 млн. лева на хазната. Вчера ГЕРБ върнаха 5,6 млн. лева.

"Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия. Имаме, както знаете информацията към декември миналата година - 6 млн. лв., но ние за разлика от ГЕРБ не си държим парите на влогове за лихви. Тези близо 6 млн. лв. от началото на тази година сме похарчили за европейската кампания - 2 млн., старта на БСТВ - около 1, 5 млн. лв., също толкова за средства за издръжка на структурите, така че към момента ние не разполагаме де факто с тези пари. Имали сме ги преди половин година", допълни тя.

Нинова потвърди, че социалистите са готови да участват в консултации за субсидиите. "Трябваше да бъдат днес. Бяхме вчера поканени за днес, но сега на председателски съвет са се уточнили, че няма да има такива", добави тя.

"Позицията на ГЕРБ не се е променила, както и вчера стана известно от изявлението на премиера и председател на нашата партия след консултациите с нашите коалиционни партньори. Ние твърдо стоим зад позицията си и решенията на Министерски съвет за 1 лв. партийна субсидия такъв, какъвто беше вотът на българските граждани", заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Ако с нашето предложение не събере достатъчна подкрепа в пленарна зала, виждаме, че единствено "Воля" заявяват, че ще подкрепят 1 лв., сме склонни на разговори, каквито ще инициират колегите ни от "Обединени патриоти" през тази седмица, добави Атанасова.

Нямаме проблем да върнем надвзетата субсидия, не сме похарчили всичко за евровота, увери лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Според него това бързане и непрекъснатото медийно говорене усложнява намирането на решение по въпроса за субсидиите, когато става въпрос за позиции на различни партии.

Коментари

Задължително поле