Нинова отговори на Главчев: ГЕРБ да дадат председателството на патриотите, клекнаха им за другите постове

Снимка: Пламен Стоименов

ГЕРБ могат да дадат председателството на Народното събрание на патриотите, достатъчно са им "клекнали" за всички други министерства и постове. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след като председателят на НС Димитър Главчев каза, че тя е трябвало да приеме предложения й от ГЕРБ пост на председател на парламента. По този начин Главчев отговори на БСП, които поискаха отстраняването му.

Попитана дали няма да разреши несправедливостта, ако поеме поста, Нинова отговори: „Не, няма. Знаете какво представлява председателският пост. Председател, който няма мнозинство в залата не може да проведе нито една политика на партията, която представлява. Аз ще бъде принудена да подписвам законопроектите на ГЕРБ и на влизане, и на излизане от залата. С моя подпис трябва да се приемат решения, срещу които ние сме категорично против“, подчерта лидерът на БСП.

Според нея с това си предложение от ГЕРБ са целяли да се обезличи опозицията. "Няма - този въпрос приключи. Този спор го водихме един месец. Първо беше за министерски кресла, после за председателско място. Не, г-н Борисов, ние сме ви алтернатива, не сме част от статуквото и от това мнозинство“, заяви лидерът на БСП.

Депутатите на БСП ще присъстват в зала утре за разглеждането на доклада на КЕВР. „Искаме да проведем дебат, защо увеличиха цените малко след изборите, ще увеличат ли от 1 юли цените?", обясни Нинова.

Коментари

Задължително поле