Нинова откри дискусия „Мисия оставам“ (обзор)

На форума участват леви младежи от 6 държави

Левите партии имат общи предизвикателства

“Добре дошли в България, млади приятели от Словения, Сърбия, Албания, Румъния и Черна гора. Вие давате допълнителна сила на нашата Бузлуджа. Вие носите идеите и енергията на младите хора от вашите държави и заедно с нашите младежи ще обсъдим идеи, ще споделим различен опит, ще разговаряме за бъдещето ви”. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към участниците в Балканската младежка кръгла маса на тема “Мисия Оставам”.

“Вие трябва да сте участници във вземането на решения и двигател на тяхното изпълнение”, каза още Нинова. Тя добави, че балканските леви партии са изправени пред общи предизвикателства - как да подобрят образованието на младите хора, как да намалят младежката безработица, как да създадат условия - младите хора да раждат и отглеждат децата си, да спортуват, да ядат чиста храна, да са здрави. Тя каза, че младежите ще споделят своя опит и даде  пример с направеното от БСП в България.

“Предложихме европейска инициатива - културен чек. С него държавата дава възможност на всеки младеж до 18г. да посети концерт, да си купи книга, да иде на изложба”, уточни лидерът на социалистите.

Коментари

Задължително поле