Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Нинова реже вечните депутати

Ограничение на депутатските мандати до 3 и пряк вътрешнопартиен избор на лидера на БСП. Това са две от най-революционните идеи на ръководството на левицата, които ще влязат в новия устав. В него ще остане и сегашното ограничение за максимум два мандата за председателите на общински и областни съвети, както и за шефа на Националния съвет. Уставът трябва да е готов до 15 януари, когато се очаква да заседава червеният конгрес.

Все още няма определена комисия, която да работи по новите партийни правила. Очаква се тя да бъде излъчена на утрешния Национален съвет на левицата. На него са поканени и всички депутати от БСП, както и общински и областни председатели.

На пленума ще бъде направена оценка за участието на БСП в президентските избори, както и анализ на актуалната политическа обстановка в страната. Тази точка от дневния ред даде повод за уволнението на завеждащ отдел „Секретариат“ на „Позитано“ 20 Галя Станчева. Чиновничката разпратила до членовете на Националния съвет програма, според която по първа точка ще докладват Корнелия Нинова и новоизбрания президент Румен Радев. За съставянето на дневния ред отговарят организационните секретари Красимир Янков и Кирил Добрев. Не е работа на чиновничките от „Позитано“ да пишат програми за партийните заседания, коментираха висши функционери.

Идеята на ръководството на БСП била Румен Радев да бъде поканен на пленума, за да му честитят победата на президентските избори, а той да благодари на левицата за подкрепата.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Нинова знае какво е Желанието на Българите. Да се намали броя на дупетатите до 150 или по-малко. Броят им, съобразно населението на България, е изключително голям, най-висок в Европа, доколкото знаем. зЗплатите им са също така доста високи, сравнени със заплатите на населението. За качеството им на работа, предпочитаме да замълчим…Молим не козметични промени, а хирургични. Те са необходими на болна България сега.

  2. ЕвроГеят социалист Станишев къде е да й даде на кака Корнелия умен съвет,че старите муцуни в партията са свещени крави и не трябва да се барат.Това са паразити,които нямат другой занимание освен да смучат кръв от партията и народа.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.