Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Откриха жив бедстващия в Пирин младеж

„Пепеляшка“ оживя във фоайето на Община Благоевград по време на „Часът на приказния разказвач“

Макрон: ЕС може да „изясни“ споразумението за Брекзит, но няма да го предоговаря

Сърбия обмисля отговор на решението на Прищина да създаде косовска армия

Ректорът на СУ: „Лозенец“ не е правителствена болница, мнозинството от пациентите ѝ са обикновени граждани

Руски боен кораб мина през Босфора на път към Средиземно море

Централната софийска баня не може да е спа център, дебитът на водата е недостатъчен

Стандартът ни на живот 50% от този на французите

Русия поиска мисията на ООН да разпусне армията на Косово

УНСС стартира изграждането на модерен научен комплекс

Очите на Самуил пак ще светят Бизнесменът Красимир Дачев ще финансира ремонта

Нинова реже вечните депутати

Ограничение на депутатските мандати до 3 и пряк вътрешнопартиен избор на лидера на БСП. Това са две от най-революционните идеи на ръководството на левицата, които ще влязат в новия устав. В него ще остане и сегашното ограничение за максимум два мандата за председателите на общински и областни съвети, както и за шефа на Националния съвет. Уставът трябва да е готов до 15 януари, когато се очаква да заседава червеният конгрес.

Все още няма определена комисия, която да работи по новите партийни правила. Очаква се тя да бъде излъчена на утрешния Национален съвет на левицата. На него са поканени и всички депутати от БСП, както и общински и областни председатели.

На пленума ще бъде направена оценка за участието на БСП в президентските избори, както и анализ на актуалната политическа обстановка в страната. Тази точка от дневния ред даде повод за уволнението на завеждащ отдел „Секретариат“ на „Позитано“ 20 Галя Станчева. Чиновничката разпратила до членовете на Националния съвет програма, според която по първа точка ще докладват Корнелия Нинова и новоизбрания президент Румен Радев. За съставянето на дневния ред отговарят организационните секретари Красимир Янков и Кирил Добрев. Не е работа на чиновничките от „Позитано“ да пишат програми за партийните заседания, коментираха висши функционери.

Идеята на ръководството на БСП била Румен Радев да бъде поканен на пленума, за да му честитят победата на президентските избори, а той да благодари на левицата за подкрепата.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Нинова знае какво е Желанието на Българите. Да се намали броя на дупетатите до 150 или по-малко. Броят им, съобразно населението на България, е изключително голям, най-висок в Европа, доколкото знаем. зЗплатите им са също така доста високи, сравнени със заплатите на населението. За качеството им на работа, предпочитаме да замълчим…Молим не козметични промени, а хирургични. Те са необходими на болна България сега.

  2. ЕвроГеят социалист Станишев къде е да й даде на кака Корнелия умен съвет,че старите муцуни в партията са свещени крави и не трябва да се барат.Това са паразити,които нямат другой занимание освен да смучат кръв от партията и народа.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.