Световният елит в ските с първи тренировки в Банско

БАБХ: Отпада забраната за движение на свине и месо в 39 ферми и 66 кланици

Русия разработва ваксина срещу китайския вирус след съмнение за първи случай на болестта в страната

„Тойота“ и „Хонда“ изтеглят около 6 млн. коли заради дефектни въздушни възглавници

Започват обучения в Търново за виртуален маркетинг на занаятчийски продукти FairDeal Това е първата по рода си платформа

Директорът на АДФИ: Не мога да кажа дали разликата в тълкуването на Закона за хазарта отговаря на нормативите или не

Общината в Сливен: Не участваме в съвместни проекти с фондация на зам.кмет

Лъчо от „Скандау“: Бащинството не ме промени

„Левски“ привлече вратар от „Цървена звезда“

Общо 35 години затвор за машинистите по делото „Хитрино“

КПКОНПИ установи конфликт на интереси на главния архитект на Благоевград

Борисов приема фенове на „Левски“ в петък

Задържаха айтозлия, откраднал косачка

Алиша Кийс с първо турне от 7 години насам

Гл. комисар Ивайло Иванов: Четирима са обрали бензиностанцията в Казичене, без насилие и оръжия

Нинова реже вечните депутати

Ограничение на депутатските мандати до 3 и пряк вътрешнопартиен избор на лидера на БСП. Това са две от най-революционните идеи на ръководството на левицата, които ще влязат в новия устав. В него ще остане и сегашното ограничение за максимум два мандата за председателите на общински и областни съвети, както и за шефа на Националния съвет. Уставът трябва да е готов до 15 януари, когато се очаква да заседава червеният конгрес.

Все още няма определена комисия, която да работи по новите партийни правила. Очаква се тя да бъде излъчена на утрешния Национален съвет на левицата. На него са поканени и всички депутати от БСП, както и общински и областни председатели.

На пленума ще бъде направена оценка за участието на БСП в президентските избори, както и анализ на актуалната политическа обстановка в страната. Тази точка от дневния ред даде повод за уволнението на завеждащ отдел „Секретариат“ на „Позитано“ 20 Галя Станчева. Чиновничката разпратила до членовете на Националния съвет програма, според която по първа точка ще докладват Корнелия Нинова и новоизбрания президент Румен Радев. За съставянето на дневния ред отговарят организационните секретари Красимир Янков и Кирил Добрев. Не е работа на чиновничките от „Позитано“ да пишат програми за партийните заседания, коментираха висши функционери.

Идеята на ръководството на БСП била Румен Радев да бъде поканен на пленума, за да му честитят победата на президентските избори, а той да благодари на левицата за подкрепата.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Нинова знае какво е Желанието на Българите. Да се намали броя на дупетатите до 150 или по-малко. Броят им, съобразно населението на България, е изключително голям, най-висок в Европа, доколкото знаем. зЗплатите им са също така доста високи, сравнени със заплатите на населението. За качеството им на работа, предпочитаме да замълчим…Молим не козметични промени, а хирургични. Те са необходими на болна България сега.

  2. ЕвроГеят социалист Станишев къде е да й даде на кака Корнелия умен съвет,че старите муцуни в партията са свещени крави и не трябва да се барат.Това са паразити,които нямат другой занимание освен да смучат кръв от партията и народа.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.