Нинова: Ще участваме в разговори по покана на "Има такъв народ", решението ще от Националния съвет

Снимка: Пламен Стоименов

Ще участваме в разговори по покана на "Има такъв народ". Това каза лидерът на БСП по време на брифинг в Народното събрание.

"Днес получихме две покани. Едната е от президента Радев за консултации с ПГ на "БСП за България" утре в 11.30 ч., на която ще се отзовем и ще кажем нашата позиция по отношение на предстоящите процедури и позиции, предстоящи в следващите дни. Получихме и втора покана от "Има такъв народ" за консултации за формиране на правителство в Република България. Тази среща ще бъде в събота, тук в парламента. Ние сме готови за диалог и смятаме, че в тази ситуация разговорите между парламентарните групи са необходими, дори и задължителни, за да намерим най-верния път. Излъчваме контактна група", каза тя и уточни, че групата се ръководи от нея. 

"Ще участваме в тези разговори по покана на "Има такъв народ". Всичко, което ще се случи в събота в тези разговори, ще бъде публично и след тях, те ще бъдат отнесени към нашия колективен орган - Националния съвет на БСП. При нас тези решения се вземат от колективните органи", каза още Корнелия Нинова. 

"Надяваме се, че тази първа среща, няма да е последна. За всичко ще бъдете информирани", допълни още лидерът на БСП. Тя уточни, че БСП е поканена в събота в 14.00 ч. на консултации с "Има такъв народ" в парламента. 

Корнелия Нинова заяви, че БСП очаква от партията, която ги е поканила на консултации, да изложи своите виждания, приоритетите, за които да говорят.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика