Новата федерация ще си връща колодрума

CHARLY WEGELIUS ON STAGE SIX OF THE 2008 GIRO D'ITALIA

Новата федерация по колоездене ще си връща стопанисването на колодрума в столицата. В момента съоръжението се използва за тренировка на футболисти, ще се правят и концерти.

„Вече разговаряхме с министър Красен Кралев и с фирмата, която е наела колодрума – заяви Драгомир Кузев, председател на федерацията. - На едно място са изрязали седалките, вероятно там ще е сцената. Но това няма да пречи на спортно-състезателната дейност.“

Централата бе учредена на 10 юли на общо събрание в Пловдив, на което присъстваха представители на 35 клуба. В момента федерация очаква вписване в Търговския регистър и получаване на лиценз от Спортното министерство. Но вече е започнала работа. Преди седмица у нас на инспекция бе вицепрезидентът на европейската централа (UEC) Александър Гусятников във връзка с кандидатурата на Пловдив за домакин на континентално първенство за мъже, категория „елит“ през 2020-а. И ако това стане факт България ще получи оборудване от UEC на стойност 100 000 евро.

Колоездачна обиколка на България обаче няма да я има за трета година заради твърде краткия срок за организация. Но от новото ръководство изказаха амбиции догодина тя вече да е факт.

Коментари

Задължително поле