Башар Асад заяви, че операцията на Турция в град Африн е подкрепа за екстремистки групировки

Проектират космически Ноев ковчег и летище за ракети Варненски ученици и студенти представят идеи в два конкурса на НАСА

Катастрофа с ТИР блокира движението по пътя между Враца и Оряхово

Карнавално шествие за Бабинден в Брестник

Втори протест срещу поскъпването на водата Добричлии правят интерактивна карта на дупките от ВиК-аварии

Арх. Здравко Здравков: Законът за София ще даде ясни регламенти по отношение на застрояването Най-високите сгради ще са в източния и западния край на града, каза главният архитект на София

БНТ не е на ръководството, нито на водещите. Още по-малко на една партия

Повишен интерес към достъпа до информация отчита Община Търговище

Родилното отделение в Благоевград с подарък от името на кмета д-р Камбитов

ТИР парна от мост на магистрала „Марица“

Гришо премина уверено през Кирьос и е на четвъртфинал на Аустрейлиън оупън (ВИДЕО)

Откриха ски сезона под връх Ком

Калоян Паргов: Вотът на недоверие разкрива слабите места в управлението и мобилизира БСП

Сирийските кюрди: Няма турски военни в Африн

Задържаха 19-годишен, опитал да подкупи полицаи с 50 лв.

Новата шефка на Окръжния съд Велико Търново с приемна за граждани

Приемен ден за граждани ще въведе като практика в своята работа новоизбраният председател на Окръжния съд във Велико Търново Теодорина Димитрова. Това съобщи тя на днешния брифинг, на който официално бе представена от административния ръководител на Апелативния съд Янко Янев. Той даде много висока оценка на работата на съдия Димитрова и припомни, че е избрана от ВСС с впечатляващо мнозинство от 10 гласа.

От 1 ноември Теодорина Димитрова встъпи в длъжност, след като през май неуспешно бе проведен конкурс за овакантеното място на председател на ВТОС, а през есента тя се кандидатира за този пост. Съдия Димитрова има 20 години стаж в съдебната система, като 15 от тях е работила в Районния съд в Горна Оряховица, а 6 г. е била негов заместник-председател. Преобладаващо е работила върху граждански дела. От март 2015 до юни 2016 г. тя е била командирована в наказателната колегия в Апелативния съд във Велико Търново, където е била докладчик по тежки и знакови наказателни дела.

„Професионалният ми опит и доверието на колегите ме накараха да се кандидатирам за поста”, сподели още тя.  В управленската концепция, която съдия Димитрова е представила пред ВСС, основните акценти са свързани с предприемане на мерки за гарантиран достъп до правосъдие на гражданите, за преодоляване на недоверието на обществото към съдебната институция, за противодействие на корупцията и случаи на конфликт на интереси в системата и др. Новият председател на ВТОС подчерта, че ще насърчава електронните услуги за гражданите като интернет- кореспонденцията на страните по делата, изпращането на електронни призовки и съобщения и пр., докато се изгради напълно единната система за управление на дела и се осигури е-управлението на процесите в правораздаването.

На брифинга днес стана ясно, че съдия Ивелина Солакова ще бъде неин заместник. Солакова е от десет години съдия в Окръжния съд във Велико Търново, а преди това е работила в съда в Горна Оряховица. Все още няма обсъждана кандидатура за другия заместник- председател на институцията, посочи съдия Димитрова, но уточни, че това ще стане на предстоящото Общо събрание.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.