Глобалният пакт на ООН за миграцията е в интерес на Германия, заяви Меркел

Красимир Каракачанов: Нямаше никакъв дебат за оставката на Валери Симеонов, нямаше и въпроси към Марияна Николова

Парламентът избра Марияна Николова за вицепремиер

Джема Грозданова: Украйна има подкрепата на международната общност

Шофьор оцеля след зрелищна каскада

Министър Кралев показа зала „Арена Армеец“ на иранска делегация

Процедурата по българско гражданство приключва с указ на президентската институция, заяви Цветанов

Държавата с извънредни мерки заради нарасналия приток към язовирите

85 000 деца може би са умрели от глад в Йемен, според хуманитарна организация

​23-годишна италианка е отвлечена в Кения

Румъния е подготвена за председателството на Съвета на ЕС, заяви Виорика Дънчила

Рамадан Аталай към ГЕРБ: Докога ще продължавате да угаждате на националистите?

Цветан Цветанов: Валери Симеонов подава оставка, воден от националния и обществения интерес

Нинова: Оставката не решава нищо, изходът е предсрочни избори

София се включва в Седмица за намаляване на отпадъците

Новата шефка на Окръжния съд Велико Търново с приемна за граждани

Приемен ден за граждани ще въведе като практика в своята работа новоизбраният председател на Окръжния съд във Велико Търново Теодорина Димитрова. Това съобщи тя на днешния брифинг, на който официално бе представена от административния ръководител на Апелативния съд Янко Янев. Той даде много висока оценка на работата на съдия Димитрова и припомни, че е избрана от ВСС с впечатляващо мнозинство от 10 гласа.

От 1 ноември Теодорина Димитрова встъпи в длъжност, след като през май неуспешно бе проведен конкурс за овакантеното място на председател на ВТОС, а през есента тя се кандидатира за този пост. Съдия Димитрова има 20 години стаж в съдебната система, като 15 от тях е работила в Районния съд в Горна Оряховица, а 6 г. е била негов заместник-председател. Преобладаващо е работила върху граждански дела. От март 2015 до юни 2016 г. тя е била командирована в наказателната колегия в Апелативния съд във Велико Търново, където е била докладчик по тежки и знакови наказателни дела.

„Професионалният ми опит и доверието на колегите ме накараха да се кандидатирам за поста”, сподели още тя.  В управленската концепция, която съдия Димитрова е представила пред ВСС, основните акценти са свързани с предприемане на мерки за гарантиран достъп до правосъдие на гражданите, за преодоляване на недоверието на обществото към съдебната институция, за противодействие на корупцията и случаи на конфликт на интереси в системата и др. Новият председател на ВТОС подчерта, че ще насърчава електронните услуги за гражданите като интернет- кореспонденцията на страните по делата, изпращането на електронни призовки и съобщения и пр., докато се изгради напълно единната система за управление на дела и се осигури е-управлението на процесите в правораздаването.

На брифинга днес стана ясно, че съдия Ивелина Солакова ще бъде неин заместник. Солакова е от десет години съдия в Окръжния съд във Велико Търново, а преди това е работила в съда в Горна Оряховица. Все още няма обсъждана кандидатура за другия заместник- председател на институцията, посочи съдия Димитрова, но уточни, че това ще стане на предстоящото Общо събрание.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.