Няма шанс изчезналият футболист да е жив

Григор пада с 3 места в ранглистата

Варна ще има Център за подкрепа на хора с увреждания

БЛС: Недопустимо е медиците да стават заложници на собственото си призвание

22 години и 6 месеца затвор за убиеца на Виола Николова

Белият дом без брифинги

Опасно време в почти цялата страна утре Очакват се обилни валежи от дъжд и сняг

Биби Рекса се оплака, че не искат да я обличат заради голямо дупе (СНИМКИ) Моето дупе размер 8 все пак ще отиде на "Грами", обяви певицата

Кражба на трансформаторно масло остави без ток над 4000 души в столичния квартал „Люлин“

Съдят шофьор, причинил катастрофа с един загинал и седем ранени Инцидентът станал през юни между Габрово и Севлиево

Зачестяват случаите на онлайн тормоз сред учениците

Повдигнаха обвинение на жената, ударила в лицето фелдшерка от Горна Оряховица Глоба от 1000 до 5000 лева за деяние грози извършителката Звезда Илиева

Променят правилата за прием на първолаци във Варна

Гешев: Още три лица от кръга на Цветан Василев ще бъдат привлечени като обвиняеми по случая с Елена Йончева

Борисов в димитровския „Язаки“: Тези заводи работят на 100% за износа на страната (СНИМКИ)

Новата шефка на Окръжния съд Велико Търново с приемна за граждани

Приемен ден за граждани ще въведе като практика в своята работа новоизбраният председател на Окръжния съд във Велико Търново Теодорина Димитрова. Това съобщи тя на днешния брифинг, на който официално бе представена от административния ръководител на Апелативния съд Янко Янев. Той даде много висока оценка на работата на съдия Димитрова и припомни, че е избрана от ВСС с впечатляващо мнозинство от 10 гласа.

От 1 ноември Теодорина Димитрова встъпи в длъжност, след като през май неуспешно бе проведен конкурс за овакантеното място на председател на ВТОС, а през есента тя се кандидатира за този пост. Съдия Димитрова има 20 години стаж в съдебната система, като 15 от тях е работила в Районния съд в Горна Оряховица, а 6 г. е била негов заместник-председател. Преобладаващо е работила върху граждански дела. От март 2015 до юни 2016 г. тя е била командирована в наказателната колегия в Апелативния съд във Велико Търново, където е била докладчик по тежки и знакови наказателни дела.

„Професионалният ми опит и доверието на колегите ме накараха да се кандидатирам за поста”, сподели още тя.  В управленската концепция, която съдия Димитрова е представила пред ВСС, основните акценти са свързани с предприемане на мерки за гарантиран достъп до правосъдие на гражданите, за преодоляване на недоверието на обществото към съдебната институция, за противодействие на корупцията и случаи на конфликт на интереси в системата и др. Новият председател на ВТОС подчерта, че ще насърчава електронните услуги за гражданите като интернет- кореспонденцията на страните по делата, изпращането на електронни призовки и съобщения и пр., докато се изгради напълно единната система за управление на дела и се осигури е-управлението на процесите в правораздаването.

На брифинга днес стана ясно, че съдия Ивелина Солакова ще бъде неин заместник. Солакова е от десет години съдия в Окръжния съд във Велико Търново, а преди това е работила в съда в Горна Оряховица. Все още няма обсъждана кандидатура за другия заместник- председател на институцията, посочи съдия Димитрова, но уточни, че това ще стане на предстоящото Общо събрание.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.