Новачков се върна в отбора на борците, ще атакува квота

Европейският вицешампион от 2017-а Борислав Новачков се върна в отбора на националите по свободна борба. А първата му изява на тепиха ще бъде на турнира „Яшар Догу“ в Истанбул през уикенда.

Българинът, който живее в САЩ, прекрати кариера след олимпиадата Рио 2016, където отпадна на старта в кат. до 65 кг. После се пробва в ММА, но през пролетта претърпя поражение при дебюта си във веригата „Балатор“. Оттам започна кариерата на Благой Иванов-Багата.

От седмица Новачков е с тима на лагер в Истанбул. А на турнира ще стартира в неговата си категория до 65 кг. В отбора е и Владимир Дубов, световен и европейски вицешампион от 2013-а, който имаше по-дълго почивка през миналия сезон. На турнира ще излязат 8 национали.

Класиците, водени от Армен Назарян, пък започнаха лагер в Ереван (Армения) до 17 януари. В тима са 11 борци, сред тях Иво Ангелов, Кирил Милов, Айк Мнацаканян, Тарек Абделслам.

Същевременно Елис Гури, №1 в света 2011 г., е новият помощник треньор на отбора. Той обаче остана в София заедно с Бисер Георгиев, за да подготвят останалите момчета.

Коментари

Задължително поле