36 новозаболели от коронавирус в Китай

Фармацевтична компания: Щраусови антитела блокират вируса COVID-19

Левон Хампарцумян: Банките подпомагат бизнесите да преодолеят негативните последствия от пандемията

Най-много коли на ток има в Китай В Норвегия всеки втори нов автомобил е електрифициран

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ: Хасан Адемов се чувства нормално

Десислава Танева: Категорично няма риск от пренасяне на коронавирус чрез храната

Караниколов: Важното в момента е да запазим производството в кондиция

Танева: Няма как да остане незасегнато лице от пандемията, целта ни е да подкрепим най-уязвимите в сектора

Ген. Мутафчийски: Дай боже БЦЖ да действа срещу коронавирус, ние сме най-ваксинираната държава

Ген. Венцислав Мутафчийски в отговор на „Труд“: В САЩ са направили достоверни тестове за антитела

Какво попитала една мисирка Генерала?

Михаил Околийски, СЗО: Правилна беше отмяната на заповедта за задължително носене на маски

ООН: До 25 млн. работни места могат да бъдат изгубени по света заради пандемията Коронавирусът отнема животите и препитанието на хората, нужна е солидарност, каза Гутереш

КЕВР трябва да обяви с колко окончателно ще поевтинеят газът и парното

Нови 5450 случая на Covid-19 в Германия

Нова водна стена, пейки и осветление на площад „Гарибалди“ Предстоят довършителни дейности по озеленяването

Нова водна стена, осветление и градско обзавеждане са поставени на площад „Гарибалди“, който е част от строителните работи по обновяването на централната зона 2 на София. Започна премахването на строителните огради в участъка, за да се облекчи преминаването на пешеходците на площада, съобщават от Столична община.

Само преди няколко дни там (по улиците „Иван Денкооглу“ и „Княз Александър“) беше отворено движението и за автомобили. Това позволи на строителите да започнат активна работа по кръстовището на ул. „Солунска“ и площад „Славейков“.

Големите пейки от лят камък с дървени седалки и кошчетата за отпадъци на пл. „Гарибалди“ са доставени от един от водещите световни производители на градско обзавеждане, фирма, която има повече от 500 патента. Водната стена е облечена с полиран гранит, чешмичката – също. На площада е поставено модерно видео наблюдение, а осветлението е в духа на Стара София и е свързано с цялостната обновяване на осветлението в централната градска част. Предстоят довършителни дейности по озеленяването.

В момента строителят работи приоритетно по кръстовищата на „Дякон Игнатий“, „Шишман“ и „Любен Каравелов“.

Срокът за обновяването на Зона 2 е 300 дни, а строителят получи към момента общо 86 дни компенсация заради лоши метеорологични условия.

Зона 2 е част от проекта „Изграждане, възстановяване и обновяване на публични пространства от Централна градска част в град София“, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, с бенефициент Столична община.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Г-жа Фандъкова пак е за похвала !! Евала на тази жена прави толкова много за столицата ни ,че просто няма място къде да я опреквате ..Вземайте поука от такъв човек.

  2. Браво ! Това е една прекрасна новина .. и ето ,че зад нея е най – добрият кмет на София – Фандъкова е една от малкото жени която прави много за столицата правилно !

  3. Браво ! Това е една прекрасна новина .. и ето ,че зад нея е най – добрият кмет на София – Фандъкова е една от малкото жени която прави много за столицата правилно !

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.