Нова форма на изпити въвеждат в Медицински университет-Пловдив

Медицинският университет в Пловдив преминава от тази година към тестово изпитване както по биология, така и по химия, съобщи зам.-ректорът по учебна дейност проф. д-р Мария Куклева. "Това е нов вариант на изпитване, използван в цял свят. Останалите медицински университети очакват да видят как ще премине тестовия прием при нас през тази година, преди и те да въведат новия начин на изпит за техните кандидат-студенти.

Чрез формата те имат възможност да проверят обективно и без подсказване по електронен път своите знания", заяви проф. д-р Куклева. Тестовете ще са отделни, ще се проверяват от комисии и ще се поставят отделни оценки. Продължителността на изпитите се намаля наполовина - от 4 на 2 часа по биология и от 5 на 2,5 часа по химия.

На 18 март в Медицински университет-Пловдив ще има Ден на отворените врати, а през април ще се проведат и пробни изпити. Оценките няма да са валидни за приема - на тях кандидат-студентите ще могат само да получат представа за качеството на своите знания и да се адаптират към тестовото изпитване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България