Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Нова форма на изпити въвеждат в Медицински университет-Пловдив

Медицинският университет в Пловдив преминава от тази година към тестово изпитване както по биология, така и по химия, съобщи зам.-ректорът по учебна дейност проф. д-р Мария Куклева. “Това е нов вариант на изпитване, използван в цял свят. Останалите медицински университети очакват да видят как ще премине тестовия прием при нас през тази година, преди и те да въведат новия начин на изпит за техните кандидат-студенти.

Чрез формата те имат възможност да проверят обективно и без подсказване по електронен път своите знания”, заяви проф. д-р Куклева. Тестовете ще са отделни, ще се проверяват от комисии и ще се поставят отделни оценки. Продължителността на изпитите се намаля наполовина – от 4 на 2 часа по биология и от 5 на 2,5 часа по химия.

На 18 март в Медицински университет-Пловдив ще има Ден на отворените врати, а през април ще се проведат и пробни изпити. Оценките няма да са валидни за приема – на тях кандидат-студентите ще могат само да получат представа за качеството на своите знания и да се адаптират към тестовото изпитване.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.