Новият Супермен е бисексуален

Илюстрация от предстоящия комикс на “DC Comics”.

Синът на Кларк Кент люби журналист в нов комикс

Целта било повече хора да се асоциират с героя

Политкоректната вълна завладя и любимите истории на деца и подрастващи

Новият Супермен, който е син на Кларк Кент и Лоис Лейн, ще се влюби в мъж и ще приеме своята “бисексуална идентичност” в комикс, който ще бъде пуснат през ноември, съобщиха от компанията”DC Comics” - дъщерно дружество на “Warner Bros”.

“Винаги съм казвал, че всеки има нужда от герои, с които може да се асоциира”, заявява авторът на комикси Том Тейлър в прессъобщение, илюстрирано с рисунка на художника Джон Тимс, където наследникът на Супермен - Джон Кент, целува страстно млад журналист на име Джей Накамура. Сюжетната линия ще се появи в петия брой на “Синът на Кал-Ел”, който трябва да се появи по рафтовете на 9 ноември.

“След сцената, в която Супермен психически и физически изгаря от опитите да спаси всички, които може, Джей е там, за да се погрижи за Човека от стомана”, се казва в изявление на DC comics.

В поредицата “Синът на Кал-Ел” Джон Кент се бори с редица проблеми, свързани със социалната справедливост, включително протести срещу депортирането на бежанци.

Трансформацията на най-известния американски супергерой идва в момент, когато все повече комикси приемат “разнообразието”, което се посрещна с неприязън от много фенове. “Аквамен” представи чернокож, гей супергерой по-рано това лято, а последният Робин в комиксите за Батман се разкри като бисексуален през август.

Джон Бърн Супермен преди. (1986 г.)

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес