Новият треньор на „Реал“ (Мадрид) бил фен на Меси

Сантиаго Солари има 14 дни на разположение, за да заслужи постоянен договор като треньор на „Реал“ (Мадрид). Младият специалист бе назначен за заместник на Хулен Лопетеги, но в ролята на временен наставник. Това стана, след като Антонио Конте не се разбра с испанския колос, а според „Гадзета дело Спорт“ италианецът очаква обаждане и от „Манчестър Юнайтед“ и засега остава далеч от Мадрид.

На свой ред „Марка“ разкри, че Солари има реална възможност да остане поне до края на сезона на „Сантяго Бернабеу“, където направи кариера като футболист. За целта трябва да се справи в мачовете с “Мелиля“ за купата на Краля и „Валядолид“ в Примера. Президентът на клуба Флорентино Перес се надява ходът му да има ефекта „Зинедин Зидан“. Преди три години французинът пое тима именно след загуба от „Барселона“ (0:3), а в последствие отборът спечели три пъти поред евротурнирите и веднъж Ла Лига.

А опитът на Солари като треньор е нищожен, както бе и в случая със Зизу. Аржентинецът е работил единствено в школата на „Сантяго Бернабеу“ от 2013 година насам.

В Испания обаче разкриха любопитна подробност – новият наставник на „Реал“ е фен на... Лионел Меси.

Специалистът е водил колонка в испански вестник след края на активната си кариера. На няколко пъти Солари е засипвал с комплименти мегазвездата на големия съперник „Барселона“.

„Всеки път, когато Меси получи топката, земята се тресе, а противниковите треньори поклащат глава и слагат ръцете в джобовете, като някой, който току-що е видял мълния и няма друг избор освен да чака гръмотевицата. Въздухът трепери няколко секунди, после идва голът.“

В друг свой материал 42-годишният треньор още веднъж разкрива симпатиите си към нападателя.

„Роналдо е най-добрият футболист в света, защото Меси играе съвсем друг спорт. Той бележи ера и за наше съжаление тя е в „Барселона“. Иска ми се да беше в „Реал“. Нашият клуб е целял винаги да разполага с най-доброто, но за съжаление не може да има Меси.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят