Новият Focus излезе от завода

Ford инвестира 600 млн. евро в производствената линия

Първият сериен модел от новата генерация Ford Focus излезе от завода на компанията в германския град Заарлуис. По този повод шефът на производствения център Гунар Херман обяви, че са взети всички необходими мерки, за да продължи успехът на Focus. По думите му новият автомобил е „по-добър, по-иновативен и по-технологичен“ от всичко, което досега е излизало от завода за европейския пазар.

Освен с модернизирания дизайн, следващото поколение Focus впечатлява с богатия пакет от електронни системи, които до този момент са предлагани само в по-високите класове автомобили. Много от функциите на пакета от асистенти „Ford Co Pilot 360“ отговарят на автономност от второ ниво. По отношение на задвижването моделът разчита на високоефективните бензинови EcoBoost двигатели с обем 1,0 и 1,5 л и с мощност от 100 до 175 к.с., както и на дизеловите EcoBlue мотори с ресурс от 95 до 150 к.с.

Ford инвестира около 600 млн. евро в производствената линия на Focus, към която е изграден специален модул за горещо валцоване на високоякостни и леки компоненти от борова стомана. Капацитетът за продукция е 1750 автомобила на ден – около 1400 модела Focus и 350 броя C-Max.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили