Нови актове за разходки на открито във Варна

Снимка: Фейсбук/Забелязано във Варна/ - За да подишат чист въздух, без да отнесат солена глоба, някои варненци се качиха по покривите.

Изписаха трима излекувани от COVID-19

Нови 11 акта за разходки из паркове и детски площадки написаха варненските полицаи в понеделник. Заради слънчевото и топло време по улиците имаше доста хора.

От ОДМВР-Варна съобщиха, че са направили 164 проверки на открити обществени места в града и региона. С хванатите при тях нарушители, глобените по Закона за здравето с по 5000 лв. набъбнаха до 53 души. Други четирима станаха клиенти на прокуратурата, след като се оказа, че не спазват наложената им карантина.

В първия работен ден от седмицата служителите на реда извършиха проверки на 1305 адреса на контактни с болни от коронавирус или на хора, завърнали се от рискови дестинации.

Броят им в целия регион е около 3000 души. Под  28-дневна задължителна домашна изолация бяха поставени и трима пациенти,  излекувани от COVID-19 във варненската УМБАЛ "Св. Марина".

Те бяха изписани в добро общо състояние и с двукратни отрицателни вирусологични резултати, като предстои да бъдат наблюдавани амбулаторно, съобщиха от здравното заведение.

Коментари

Задължително поле