Ново огнище на коронавирус: В дом за стари хора в Кула

Ново огнище на коронавирус е установено във Видинско. То е в Дом за стари хора в крайграничния гр. Кула, съобщиха от РЗИ – Видин. За последното денонощие има регистрирани 8 случая на коронавирус в областта, като сред тях са 3 лица от Дома за стари хора в Кула.

Положителни резултати за коронавирус са дали една домуваща и две лица от персонала. Домуващата е на 92-годишна възраст и е изписана преди дни от отделението по хирургия на МБАЛ „Света Петка“. Предвид установяването на заразата в лечебното заведение, лицето е било изследвано за COVID-19. Изследвани са всички 23-ма човека от персонала. Ползвателите на социалната услуга са общо 48 лица, като предстои и те да бъдат тествани.

След повторното тестване на всички останали в Дома за стари хора в село Гара Орешец е установена положителна проба на още едно лице от домуващите. От осемте случая на коронавирус за последното денонощие, двама са медицински специалисти от МБАЛ “Света Петка“ – лекар и медицинска сестра от отделение по уши-нос-гърло. Двама от положителните за COVID-19 са контактни лица на вече заразени с коронавирус. Към 17 ч. днес, потвърдените случаи на коронавирус в област Видин са 111, като 40 от тях са медицински служители. Четирима пациенти, положителни за COVID-19, са починали. Осем лица вече са излекувани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България