Ново 20 - феновете могат да подкрепят различните в Катар

Феновете, присъстващи на Световното първенство в Катар, вече ще имат право да показват знамена в подкрепа за LGBTQ+. The Independent съобщава, че FIFA е казала на националните отбори в Катар, че на феновете ще бъде позволено да влизат на стадиони със знамена с цветовете на дъгата.
След като няколко федерации протестираха срещу забраната на банера "One Love" на финалния турнир в Катар и привърженици със знамена бяха спрени на входа на стадиона, ФИФА взе важно решение. Така пресата от Англия твърди, че ФИФА е получила уверения от Катар, че феновете няма да страдат повече и ще им бъде разрешен достъп, дори и развявайки знамената в цветовете на дъгата.
ФИФА заплаши с драстични санкции националните отбори, които искат да носят лентата в подкрепа на различните, а Холандия първа отстъпи и обяви, че се отказва от това намерение на играчите. После един по един се отказаха и тимовете на Англия, Белгия, Уелс, Швейцария, Дания, Франция и накрая Германия. Стигна се дотам, че някои германски политици поискаха от Федерацията (DFB) да оттегли отбора от финалния турнир, независимо от последствията. 
ФИФА има строги правила и нулева толерантност към правилата в турнира. 

 Капитаните на тимовете са предупредени, че ще бъдат санкционирани, ако играят с лента "One Love". Като алтернатива ФИФА предложи да популяризират слогана „Без дискриминация“ на ръката си. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят