В Норвегия откриха официално втория най-дълъг мост в страната (ВИДЕО) Той се намира в Северния полярен кръг

Тръгва делото на Мартин Петров срещу „Булбанк” за 3,8 млн. лв.

Сатиричното копие на баснята

Кремъл отрича намеса във Франция Води се разследване

Макрон опитва да тушира протеста (обзор) Няма да има увеличение на минималната работна заплата

Пловдив с бюджет от над 365 милиона лева за 2019-та

Младежът, изнасилил и убил старица в Бяла черква, посегнал и на друга баба (СНИМКИ)

Нина Добрев на екзотична ваканция в Индонезия

Белият дом търси заместник на ген. Кели Ник Айерс напуска администрацията

Община Кубрат заплашена от бедствено положение заради спиране на водата Общинското ВиК дължи 3 млн. лв. за ток и Енерго-Про спира електрозахранването

Две коли и микробус катастрофираха край Благоевград

Бивша шефка на Агенцията по лекарствата свидетелства по делото „Москов”: Турските ваксини са забранени Догодина разпитват премиера Бойко Борисов, бившата вицепремиерка Меглена Кунева и още над 20 души

Турция въведе мита за редица вносни стоки

Обвиненият за убийството на Десислава Стоянова бивш рейнджър остава в ареста Светослав Каменов избягал в Гърция, но се върнал

Газификация и превръщане на старите казарми в икономическо-технологичен парк са основните приоритети в Свищов Кметът на града Генчо Генчев направи отчет за дейността си през третата година от мандата

Нов състав на Апелативния съд в Търново гледа дело срещу медик за смъртта на пациент

Нов състав на Апелативния съд във Велико Търново в понеделник ще гледа дело срещу медик от Русе, който е признат за виновен и е осъден за смъртта на пациент.
Сагата е от преди 5 години. С решение на Окръжният съд в Русе общопрактикуващият лекар Борислав Т. е наказан с с 3 г условно с 4-годишен изпитателен срок. Освен това той е лишен от правото да упражнява лекарската професия за срок от 4 години.

Присъдата на русенските магистрати е за това, че в периода 10-12 септември 2012 г., докторът лекувал 50-годишният Д. И. Д. от Русе. Мъжът починал на 17 септември поради немарливо изпълнение на лекарската професия като общопрактикуващ лекар.

В Апелативен съд – Велико Търново е било образувано по протест на Окръжна прокуратура Русе и въззивна частна жалба на подсъдимия, по което ВТАС е постановил решение, с което е намалил наложеното наказание на подсъдимия на 1 година и 6 месеца условно и намалил срока за лишаване от право за упражняване на лекарска професия на 1 година и 6 месеца.

Решението е обжалвано от защитника на подсъдимия и протестирано от Апелативна прокуратура пред ВКС, където през миналата година е било образувано касационно дело. Със свое решение обаче Върховният касационен съд е отменил предходното становище и е върнал делото за разглеждане от друг състав на Апелативен съд – Велико Търново.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.