Ноеми Мерлан е готова за страст в нова версия на еротиката „Емануела“

Оригиналният филм превърна Силвия Кристел в звезда

Половин век от премиерата на първото произведение

Зад камерата застава Одри Диван

Ноеми Мерлан поема тежката задача да изиграе главната роля в нова версия на еротиката “Емануела”. Оригиналният филм излиза през 70-те, предизвиква скандал, става световен хит и вдъхновява множество продължения.

Новият филм няма да е точно римейк на първото произведение, а по-скоро нова екранизация на прочутия роман на родената в Тайланд през 1932 година Марая Роле-Андриан, работила под псевдонима Еманюел Арсан. За разлика от другите версии през годините, този филм е написан и режисиран от жени - начело на екипа е Одри Диван, носителка на престижната голяма награда от Венеция “Златен лъв” за “Събитието”. Тя, заедно с Ребека Злотовски, са авторки на сценария.

Останалите актьори, които ще се опитат да съблазняват публиката в новата “Емануела”(Emmanuelle), са Наоми Уотс, Уил Шарп, Джейми Кембъл Боуър, Чача Хуанг и Антъни Уонг. С този филм ще бъде открит тазгодишният фестивал в Сан Себастиан в края на септември.

Оригиналният филм “Емануела” излиза преди точно 50 години и се превръща в световно събитие. Главната роля се играе от Силвия Кристел, която е родена в Утрехт, в семейството на собственик на крайпътен ресторант. На 17 години тя започва кариерата си като модел и през 1973 г. е победителка в конкурса Miss TV Europe. На следващата година режисьорът Юст Йекин я избира за главна роля в един от първите мейнстрийм еротични филми. “Емануела” предизвиква скандал със сексуалните си сцени, но възбужда интереса на десетки милиони зрители и се превръща в глобален поп-културен феномен.

Силвия Кристел в оригинала от 1974 година.

Самата Силвия Кристел смята, че филмът има огромна роля за промяната на правилата на цензурата по онова време. Образът на скучаеща разкрепостена съпруга, търсеща сексуални приключения, прилепва на актрисата и тя повтаря ролята - но не и успеха - в шестте продължения на филма.

Друг успех е участието ѝ в американския филм “Частни уроци” (1980), в който Кристел играе домашна помощничка, която съблазнява 15-годишния наследник на изявен бизнесмен. Кристел се снима в над 50 филма, превъплъщавайки на екрана легендарната шпионка Мата Хари и лейди Чатърли, но нито един няма успеха на “Емануела”.

През 2006 г. Кристел издаде своята автобиография “Nue”. В нея тя разказва за многочислените си любовници от света на киното и за пристрастието си към алкохола и кокаина в пика на своята кариера: “за мен това беше супервитамин, моден и не особено опасен”.

Звездата си отива през 2012 година, но образът на нейната Емануела остава да живее.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино