Норвежец се реваншира с втора титла на Евро 19

Норвежецът Тарей Бьо се реваншира с втора титла на европейското по биатлон в Минск (Беларус). В индивидуалната надпревара на 20 км олимпийският шампион в щафетата от „Ванкувър 2010“ бе изпреварен от Красимир Анев, който за първи път в кариерата си грабна златото. Скандинавецът обаче ликува в спринта на 7,5 км, а в последния ден на първенството триумфира и в преследването на 12,5 км. С най-предно класиране от българите завърши Владимир Илиев. В първия старт той бе шести, на 45,4 сек от именития си съперник. А в неделя финишира с пасив от 1:43,7 мин. И в двете дисциплини Анев завърши извън най-добрите 10, като в първата бе 21-и, а във втората е 18-и.

Утре шампионът се прибира за няколко дни в България, за да се включи в състава за световното в Йостерсунд (Швеция) от 7 март.

При жените победителката в спринта Мона Брорсон и шампионката в индивидуалното на 15 км Хана Йоберг, и двете от Швеция, не стартираха. Скандинавките си тръгнаха по-рано, за да се подготвят за домакинския мондиал. В тяхно отсъствие титлата спечели рускинята Екатерина Юрлова-Перхт. От българките с най-предно класиране е Милена Тодорова – 21-ва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт