Носител на Шампионската лига с "Реал" идва в София

Легендарният бивш футболист на "Реал" (Мадрид), нападателят Предраг Миятович, е поредното голямо име, което ще стане част от благотворителния мач на Димитър Бербатов.

"Той е легендарен нападател на Реал Мадрид. Заби решаващия гол за 1:0 над Ювентус във финала за Шампионската лига през 1998 г. и след 32 г. чакане "белите" отново спечелиха най-ценния клубен трофей, за да продължат да пишат рекорди в историята на турнира и до днес.

Безпощадният таран е сред най-големите футболни звезди на Балканите и сред най-великите спортисти на Черна гора. Футболист №1 на Югославия през 1992 г., Спортист №1 на Югославия през 1997. Тръгнал от Будучност, показал на света огромния си талант в Партизан, премина във Валенсия, където вкара 56 гола в 104 мача. Отива в Реал Мадрид, за да стане наистина велик. Заформя атомно нападение с Давор Шукер и Раул. Още в първия си сезон печели титлата в Испания, допринасяйки с куп голове и асистенции. През същата 1997 г. е втори за „Златната топка“ след Феномена Роналдо и пред Зинедин Зидан. От 2006 до 2009 г. той бе и спортен директор на „Реал“ Мадрид.

Предраг Миятович! Поредната легенда в отбора на Фиго за Мача на годината в София на 14 юни!"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят