Ниските лихви повишават инвестициите в имоти Полша привлича много капитали

МЗ пуска Национална информационна система за борба с COVID-19

Пробват над 300 терапии за COVID-19

Българи от чужбина наемат жилища с виртуален оглед

Депутатите без заплата до края на извънредното положение

Депутатските заплати скараха партиите (обзор) Гуша за гуша и обиди на „Популист!”

Кирил Ананиев издаде заповед за забрана за влизане на чужденци в България

Отсрочват заеми на граждани до 6 месеца

Нови 636 жертви на коронавируса в Италия, но намалява броят на заразените

Министър Владислав Горанов: И работещите фирми ще ползват мярката 60/40 (обзор)

Ипотеките у нас двойно по-скъпи от еврозоната

Законно ли е да ни намалят заплатата без наше съгласие?

Райфайзенбанк дарява 190 хил. лв. Кампанията “Избери, за да помогнеш” в борбата с коронавируса

Кирил Ананиев издаде заповед във връзка с работата на кооперативните и фермерски пазари

Търсенето на жилища в София се премества на север и запад Разширяват новото строителство извън южните квартали

Нотариус Механджийска нападната заради сделки Жертвите на побои не съдействали достатъчно на полицията

Нотариус Валентина Механджийска е била следена и пребита целенасочено, най-вероятно във връзка със сделки. Дъщеря й била ударена, защото се притекла за помощ. Журналистът от БНТ Иво Никодимов давал противоречиви показания за биячите, а застреляният в пловдивския парк “Лаута” може и да се е самоубил. Това стана ясно вчера на “месечна пресконференция” в МВР, на която вътрешният министър Валентин Радев и главния секретар Младен Маринов обясниха, че няма завръщане на мутренските времена.

Жертвите на нападения не съдействали в достатъчна степен, което спъвало работата на криминалистите. Те нямали достъп до архива на нотариуса, за да проверяват една по една изповядваните сделки. Колкото до Никодимов, той още се обърквал, най-вероятно заради стреса. Главният секретар Маринов отказа да уточни дали убитият в Пловдив, който е родом от Дупница, е бил свързан с бегълците от закона Братя Галеви. Той подчерта само, че версията за самоубийство в парк “Лаута” не е отхвърлена и се чака резултат от експертизите.

Министър Радев извади статистика за броя на убийствата, които в годините на началото на прехода са били 491, а сега са около 100. Повечето от престъпленията намаляват, увеличение от началото на година има само при холуганствата и телефонните измами.

Запитан за увеличението на полицейските заплати, Радев каза, че още един от аргументите му да го поиска с бюджета за догодина е статистиката за убитите полицаи. От 2002 г. досега за загинали 25 полицаи, 5-ма пожарникари и 3-ма други служители на МВР. За същото време при бойни мисии в Ирак е имало загинали 13 военни, тоест МВР е дало повече жертви, отколкото на война.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. И кво стана с клетвите на колегите и журналята? Всеки трябва да има оръжие като в щатите, та всеки нотариус да мисли по три пъти какво прави.

  2. Жертвите не просто не са съдействали на полицията, ами и направо сами са си търсели боя! А оръжието на самоубилия се е сублимирало….

  3. То,първо трябва да бъдат задържани побойниците,иначе защо да им дава документацията си нотариуската за да изпъдят всичките и клиенти ли?Че кой ще иде при нея за сериозна сделка,ако се разчуе че предишни с такива сделки са били подслушвани,следени,разпитвани,а и въобще защо да им я дава,боят няма как да бъде заличен,а ако действително смята,че е застрашена,то сама ще ги потърси.Ако е било самоубийство в Пловдив,като нищо някой свидетел може да е краднал пистолета,да си докара пиене от продажбата му без да му мисли,че го чакат от 2 до 8 години за оръжието,то в Германия мислят как да потърсят полицията всички свидетели,у нас не всички.

  4. Битите се самонабили, убитият се самоубил. Гениално, Уотсън.

  5. ТОВА,ЧЕ НЕ СЪДЕЙСТВАТ В ДОСТАТЪЧНА СТЕПЕН ВЕЧЕ Е МИРИЗЛИВА РАБОТА ЗА БИТИТЕ ЖЕНИ-МАЙКА И ДЪЩЕРЯ.АРХИВЪТ ИМ Е НЕПРИКОСНОВЕН- ЧЛ.21 ОТ ЗННД,НО ИМА И НПК, КОЕТО ПЪК ИМ ДАВА ПРАВО НА ПОЛИЦАИТЕ ДА НАПРАВЯТ ТАРАШ И ДА ЧЕТАТ ДЕЛАТА ИМ/НОТАРИАЛНИТЕ/.АКО УКРИВАТ ИСТИНАТА ПО СЛУЧАЯ И ПРАВЯТ ТОВА КАТО СВИДЕТЕЛИ ПРЕД СЛЕДОВАТЕЛЯ ИЛИ РАЗСЛ.ПОЛИЦАЙ,ИМА И ЧЛ.290 НК-ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛСТВАНЕ.НАТИСКАЙТЕ ГИ, ТЕ ЩЕ „КЛЕКНАТ“ ,
    ОСВЕН АКО ЗАЛОГЪТ Е ТВЪРДЕ ГОЛЯМ.МИРИЗЛИВА РАБОТА Е ЩОМ ГО УСУКВАТ

    1. За полицията смисълът може и да е на всяка цена да заловят извършителите,дори да им повдигнат квалифицирано обвинение във връзка с дейността на нотариуската,но нотариуската едва ли очаква да получи солидно обезщетение от някакви гамени и не и дреме за твоите тълкувания кое е лъжесвидетелстване,нито пък има как да укрие истина,тъй като не тя се е била сама,нито пък тя ги е накарала да ги бият.Щели да ги „натиснат,за да клеснат“,ама че разсъждения.Я ходи протестирай за по-висока заплата.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.