Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Задруга разработва критерии за качеството на храните В Сдружението на производителите членуват над 40 фирми

Олимпийските игри в ПьонгЧанг са посетени от над 1.3 милиона души

Деница Сачева: МОН има ясна стратегия за развитие на иновативните образователни методи

Нотариус Механджийска нападната заради сделки Жертвите на побои не съдействали достатъчно на полицията

Шефовете на МВР (отляво надясно) главният секретар Младен Маринов, зам.министър Красимир Ципов, министър Валентин Радев и зам. министър Стефан Балабанов заявиха, че не са се върнали мутренските времена.Снимка МВР

Нотариус Валентина Механджийска е била следена и пребита целенасочено, най-вероятно във връзка със сделки. Дъщеря й била ударена, защото се притекла за помощ. Журналистът от БНТ Иво Никодимов давал противоречиви показания за биячите, а застреляният в пловдивския парк “Лаута” може и да се е самоубил. Това стана ясно вчера на “месечна пресконференция” в МВР, на която вътрешният министър Валентин Радев и главния секретар Младен Маринов обясниха, че няма завръщане на мутренските времена.

Жертвите на нападения не съдействали в достатъчна степен, което спъвало работата на криминалистите. Те нямали достъп до архива на нотариуса, за да проверяват една по една изповядваните сделки. Колкото до Никодимов, той още се обърквал, най-вероятно заради стреса. Главният секретар Маринов отказа да уточни дали убитият в Пловдив, който е родом от Дупница, е бил свързан с бегълците от закона Братя Галеви. Той подчерта само, че версията за самоубийство в парк “Лаута” не е отхвърлена и се чака резултат от експертизите.

Министър Радев извади статистика за броя на убийствата, които в годините на началото на прехода са били 491, а сега са около 100. Повечето от престъпленията намаляват, увеличение от началото на година има само при холуганствата и телефонните измами.

Запитан за увеличението на полицейските заплати, Радев каза, че още един от аргументите му да го поиска с бюджета за догодина е статистиката за убитите полицаи. От 2002 г. досега за загинали 25 полицаи, 5-ма пожарникари и 3-ма други служители на МВР. За същото време при бойни мисии в Ирак е имало загинали 13 военни, тоест МВР е дало повече жертви, отколкото на война.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. И кво стана с клетвите на колегите и журналята? Всеки трябва да има оръжие като в щатите, та всеки нотариус да мисли по три пъти какво прави.

  2. Жертвите не просто не са съдействали на полицията, ами и направо сами са си търсели боя! А оръжието на самоубилия се е сублимирало….

  3. То,първо трябва да бъдат задържани побойниците,иначе защо да им дава документацията си нотариуската за да изпъдят всичките и клиенти ли?Че кой ще иде при нея за сериозна сделка,ако се разчуе че предишни с такива сделки са били подслушвани,следени,разпитвани,а и въобще защо да им я дава,боят няма как да бъде заличен,а ако действително смята,че е застрашена,то сама ще ги потърси.Ако е било самоубийство в Пловдив,като нищо някой свидетел може да е краднал пистолета,да си докара пиене от продажбата му без да му мисли,че го чакат от 2 до 8 години за оръжието,то в Германия мислят как да потърсят полицията всички свидетели,у нас не всички.

  4. ТОВА,ЧЕ НЕ СЪДЕЙСТВАТ В ДОСТАТЪЧНА СТЕПЕН ВЕЧЕ Е МИРИЗЛИВА РАБОТА ЗА БИТИТЕ ЖЕНИ-МАЙКА И ДЪЩЕРЯ.АРХИВЪТ ИМ Е НЕПРИКОСНОВЕН- ЧЛ.21 ОТ ЗННД,НО ИМА И НПК, КОЕТО ПЪК ИМ ДАВА ПРАВО НА ПОЛИЦАИТЕ ДА НАПРАВЯТ ТАРАШ И ДА ЧЕТАТ ДЕЛАТА ИМ/НОТАРИАЛНИТЕ/.АКО УКРИВАТ ИСТИНАТА ПО СЛУЧАЯ И ПРАВЯТ ТОВА КАТО СВИДЕТЕЛИ ПРЕД СЛЕДОВАТЕЛЯ ИЛИ РАЗСЛ.ПОЛИЦАЙ,ИМА И ЧЛ.290 НК-ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛСТВАНЕ.НАТИСКАЙТЕ ГИ, ТЕ ЩЕ “КЛЕКНАТ” ,
    ОСВЕН АКО ЗАЛОГЪТ Е ТВЪРДЕ ГОЛЯМ.МИРИЗЛИВА РАБОТА Е ЩОМ ГО УСУКВАТ

    1. За полицията смисълът може и да е на всяка цена да заловят извършителите,дори да им повдигнат квалифицирано обвинение във връзка с дейността на нотариуската,но нотариуската едва ли очаква да получи солидно обезщетение от някакви гамени и не и дреме за твоите тълкувания кое е лъжесвидетелстване,нито пък има как да укрие истина,тъй като не тя се е била сама,нито пък тя ги е накарала да ги бият.Щели да ги “натиснат,за да клеснат”,ама че разсъждения.Я ходи протестирай за по-висока заплата.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.