Нургюл Йешилчай – турската Моника Белучи

Актрисата Нургюл Йешилчай е една от най-пленителните звезди на турското кино, която сме гледали в множество сериали. С матовата си кожа, големи и красиви зелени очи, тя лесно пленява зрителите и постоянно привлича вниманието на медиите. Публиката в Турция я обяви за своята Моника Белучи, заради приликата й с италианската дива.

Нургюл е първата голяма звезда в южната ни съседка, която играе алкохоличка пред камерите, заснема лесбийски сцени и успешно се адаптира към различни роли. Първоначално се изявява в театъра, където прави силно впечатление с ролята на Офелия в „Хамлет“. Самата тя расте като принцеса, защото има две по-големи сестри и е глезеното дете в семейството.

„Нищо чудно, че съм разглезена и егоцентрична, не ми се е налагало да правя нищо вкъщи и винаги съм получавала това, което искам“, посочва актрисата.

Световната слава сполетява звездата след участието й в „Твоят мой живот“. С ролята си на Гюлсерен привлича голямо внимание в Кан и вратите на световното кино се отварят широко за нея, но тя отказва. „Известни продуценти ми предложиха големи проекти в Кан. Но синът ми беше бебе. Трябваше да започна нов живот. Не можех да го направя“, признава чаровната актриса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица