НФСБ-БЗНС ще иска от съда повторно преброяване на гласовете за коалицията в Сливен

На снимката: Доброслав Иванов

Местната коалиция „НФСБ – БЗНС“ ще внесе жалба в Административния съд в Сливен, с която ще поиска повторно преброяване на гласувалите за коалицията на изборите на 27 октомври , съобщи областният координатор на НФСБ Доброслав Иванов, кандидат-кмет и първи в листата на кандидатите за общински съветници.

„Правим го заради честта на хората, които ни подкрепиха и които звънят и ни казват, че не са си намерили гласовете в публикуваните официални резултати“, поясни Иванов. Той допълни, че представител на партията е получил заверено копие от секционния протокол на секция 173 в сливенското село Желю войвода, където били отразени дадените 10 гласа за НФСБ - БЗНС. Но в сайта на ЦИК тази подкрепа въобще не е била отразена в резултатите от секцията.

„В секцията, където аз гласувах, липсва гласът на съпругата ми. Има проблеми и с официалното отразяване на резултата от гласуването с преференции“, каза още Иванов. По тази причина партията настоява за повторно преброяване на нейния изборен резултат. На 27 октомври коалицията „НФСБ-БЗНС“ получи 797 гласа, според публикуваните в ЦИК протоколи. Не й достигнаха 66 гласа, за да излъчи свой представител в местния парламент. От ОИК-Сливен обявиха, че квотата за избор на един общински съветник са 863 гласа.

Друга партия пък, „Възраждане“, е внесла жалба в Общинската избирателна комисия с искане за пренареждане на листата с кандидати за общински съветници. Според вносителите на жалбата, третият поред кандидат има повече преференции от втория и трябва да заеме неговото място.

Коментари

Задължително поле