Няма данни за убийство на простреляното дете в Стрелча

Към този момент няма каквито и да е било данни за убийство на 11-годишното момче, което бе открито простреляно в дома си в Стрелча. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг във връзка с разследването.

Версиите, по които работят разследващите, са нещастен случай и склоняване към самоубийство.

Тялото на детето е открито от майката, малко след като в дома е проехтял изстрел. При вида на мъртвата си рожба жената изгубила съзнание.

Домът на родителите е посетен лично от районния прокурор на Панагюрище. Разпитват се свидетели, взети са натривки и дактилоскопски показатели от ръцете на детето.

"Предстоят множество действия по това разследване, включително задължителен следствен експеримент, за да дадем отговор на въпросите как се е стигнало до този инцидент", каза прокурор Арнаудова.

Разпитват се близки и приятели на детето, предстои назначаване на няколко вида експертизи. Родителите все още не са разпитани, тъй като в момента те са шок от случилото се, добави тя.

В касата за съхранение на оръжието, собственост на бащата, който е ловец, са открити 19 боеприпаса, за които мъжът няма разрешение. Ловната му пушка е законно притежавана. В дома са намерени още две каси - на дядото и чичото на момчето.

Продължават разпитите във връзка с трагичния инцидент в Тетевен, при който футболна врата падна върху дете и го уби . Съдебно-медицинската експертиза е установила, че черепът на момчето е натрошен, а мозъчното вещество - смачкано.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право