Няма да опрощават борчовете на имамите (обзор)

Финансовият министър Владислав Горанов обяви на брифинг в парламента, че обратът в позицията на ГЕРБ дошъл след обществените реакции.

Цветан Цветанов отрича политическа сделка с ДПС

Разсрочват задълженията

Втори заден след връщането на бариерата за преференциите в Изборния кодекс даде днес ГЕРБ.

“Предлагаме в Закона за вероизповеданията да няма амнистиране на дълговете към 31 декември 2018 г., а да има отсрочване.” Това обяви на брифинг в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който заедно с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ внесе промяната за опрощаване на дълговете на вероизповеданията.

Цветанов поясни, че новият текст за разсрочването на задълженията на мюфтийството ще бъде внесен между първо и второ четене.

ГЕРБ промениха позицията си след остра реакция на обществото и на коалиционните им партньори “Обединени патриоти”.

“Труд” научи, че във вторник от 16 до 17.30 часа в стаята на Цветан Цветанов се е провела среща между ръководствата на ПГ на ГЕРБ и ОП. Патриотите предложили няколко варианта за излизане от ситуацията.

Днес Цветанов подчерта, че нито парламентарната група на ГЕРБ, нито Министерски съвет “имат някаква договорка или извиване на страна с ДПС”.

Запитан дали премиерът е наредил обрата в позицията на ГЕРБ Владислав Горанов отговори, че лидерът на партията участва във всички решения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България