Няма по-честен и добър човек от Петър Зехтински, смятат ботевисти от няколко поколения

Легендата на Фк "Ботев" (Пд) Петър Зехтински е кандидат за депутат от листата на ПП ГЕРБ в Пловдив-град с №11 и преференция 9. Зехтински не е член на партията, а е от гражданската квота. Роден на 15 септември 1955 г. в Пловдив, Петър Зехтински е възпитаник на детско-юношеската школа на "Ботев", където негов треньор е Косьо Енчев. С представителния отбор на "Ботев" е носител на купата на страната през 1981 г., вицешампион през 1986 г. и бронзов медалист през 1981, 1983, 1985 и 1988 г. Шампион е на Кипър с "Омония" (Никозия) през 1987 г.

Обявяван е 3 пъти (1983, 1984 и 1989 г.) за футболист № 1 на Пловдив. "Майстор на спорта" от 1981 г. В момента Зехтински е директор на Дирекция "Спорт и младежки дейности" към община Пловдив. Дни преди изборите потърсихме ботевисти от различни поколения, за да кажат мнението си за Петър Зехтински. Всички са единодушни, че легендата на "Ботев" е възможно най-точният избор и като депутат ще работи за благото на Пловдив и най-вече за спорта.

Георги Попов-Тумби:

Петър Зехтински е много скромен и етичен човек, който много уважава всички хора. Винаги се стреми да помогне с каквото може.

Иван Глухчев:

Аз смятам, че кандидатурата на Петър Зехтински е много удачен избор за човек, който да представлява хората от Пловдив в Народното събрание. Той умее да работи с хора и е човек, който е отворен към проблемите на другите и се надявам, че ще бъде такъв и в парламента. За мен Петър Зехтински ще бъде достоен представител в Народното събрание и ще бъде много полезен там.

Атанас Пашев:

Бат Петьо, както винаги съм го наричал, го познавам от много, много години. По-честен и добър човек от него не съм срещал. Знам на колко хора е помогнал и затова винаги съм го подкрепял, защото знам, че където и да отиде ще продължи да помага.

Александър Александров-Кривия:

Петър Зехтински е добър и честен човек. Благодарение на него израстнах като футболист, а освен това е мой кръстник. Повече хора като него трябва да има в политиката.

Николай Киров-Белия:

Петът Зехтински е един от най-добрите хора, които познавам. Той е честен и отговорен. Той ми е бил треньор в "Марица", "Ботев" и младежкия национален отбор.

Тодор Неделев:

Петър Зехтински е един от моите идоли. Много ми е помагал и затова го уважавам изключително много. Знам какъв човек е и какво може да направи.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле