Обвинението срещу Боршош ще е за нецелесъобразно изразходване на средства

Статутът на Мирослав Боршош е „лице, което е получило призовка за явяване с цел повдигане на обвинение за престъпление за нецелесъобразно изразходване на средства“, обяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Миналата седмица Боршош сам съобщи във фейсбук, че е призован да се яви в офиса на специализираното звено "Антикорупция" на Софийската градска прокуратура в качеството на обвиняем на 20 юли (четвъртък).

„Това е началното обвинение“, подчерта главният прокурор.

Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Вежди Рашидов ще бъдат разпитвани за НДК, съобщи още Цацаров.

„Вежди Рашидов ще бъде призован с оглед на негови твърдения, че той е поискал да смени Мирослав Боршош, но в момента, в който се е върнал от отпуск вече не е бил принципал на НДК”, посочи Цацаров.

Той обясни, че ще се яви на утрешното заседание на временната комисия за НДК в НС.

„Мога да посоча факти от досъдебното производство, които наблюдаващият прокурор намира, че не представляват следствена тайна“, каза Цацаров. Той обясни, че прокуратурата работи по сигнална справка на ДАНС. „Всичко друго е добавено към тази справка, включително и че наблюдаващият прокурор е поискал всички сключени договори с външни изпълнители, които г-н Боршош е сключвал в качеството си на изпълнителен директор на НДК. Работи се по всички възможни линии. Тази, за която е налице готовност за начално работно обвинение е сигналната справка на ДАНС.“

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право