Обвинение за водача, предизвикал тежката катастрофа в Хасково и пратил трима в болница

Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем 40-годишният мъж, който причини тежката катастрофа в Хасково на 1 януари. това съобщиха от държавното обвинение. При инцидента пострадаха трима души, сред които и бременна жена, която по-късно загуби бебето си.

Катастрофата стана на кръстовището, между бул. „Г. С. Раковски“ и ул. „Дунав“. Обвиняемият с инициали М.М. нарушил правилата за движение по пътищата, като навлязъл в кръстовището, без да се съобрази с подадения към него червен сигнал на светофара, забраняващ преминаването му и без да пропусне имащите предимство леки автомобили, твърдят от прокуратурата. По непредпазливост той причинил средни телесни повреди на три лица - две жени – на 22 г. и на 24 г. и на 24-годишен мъж, като деянието е извършено в пияно състояние (с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда, а именно 2,14 на хиляда, установено по надлежния ред – с химическа експертиза).

С постановление на наблюдаващия прокурор, от 07.01.2020 г., обвиняемият М.М. е задържан за срок от 72 часа. Предстои Районна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Коментари

Задължително поле