Обвиняеми за побой изгониха журналисти от съда в Монтана

Трима мъже, обвинени за нанасяне на побой в Монтана, не пожелаха делото за задържането им в ареста да бъде отразено в медиите и поискаха журналистите да бъдат отстранени от залата. Съдия Иван Мичев се вслуша в мнението на побойниците и помоли репортерите да напуснат.

Скандалният случай се разигра в Районният съд на Монтана, където магистратите трябваше да вземат решение за мерки за неотклонение на трима, задържани за хулиганство в областния град. На 5 юли вечерта на скейтплощадка в Монтана двама тинейджъри блъснали неволно 4-годишно момиченце, а бащата на детето Георги Г./51 г./ извикал на помощ група приятели, с които пребили скейтърите.

16-годишно момче бе настанено в болницата с комоцио, а негов връстник получи рани на главата. Биячите Георги Г., Максим К./47 г./ и Мирослав С. /22 г./ бяха задържани в ареста за 72 часа. Те бяха обвинени в извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Според прокуратурата деянието им се отличава с изключителна дързост.

В понеделник следобед Районният съд трябваше да разгледа искането на прокуратурата за постоянното задържане на тримата побойници. Двама от тях бяха доведени в Съдебната палата от болницата, където постъпили заради влошеното им след ареста здравословно състояние. Адвокатът на обвиняемите обаче поиска от тяхно име журналистите да бъдат отстранени от заседанието.

Въпреки големия обществен интерес към делото за поредната проява на тежка и опасна агресия съдът в Монтана прие, че журналистите могат да осветят личния живот на обвиняемите и ги отстрани от залата. Репортерите информираха за случая ръководството на Районния съд. До вечерта в понеделник решението на съда не бе известно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право