Дневен хороскоп на Алена за петък, 06.12.2019

На 6 декември 2019 да почерпят

Скорсезе и Копола: Студио „Марвел“ не прави кино! Всичко е само един комерс, твърдят легендарните режисьори

Парламентът прие бюджета за 2020 г.

„Стачката на стачките” парализира Франция Милиони на бунт срещу пенсионните реформи на Макрон

#MeToo трейлър на новия политически коректен филм за Бонд “Силната чернокожа жена” Лашана Линч съперничи на 007

Пирати отвлякоха гръцки танкер край Нигерия

3028 лв. заплата в софтуерните компании Над 30 хил. са заетите в бранша

Протеини пазят сърцето и кожата в студа Балансираме белтъчния прием с фибри

Словашкият парламент отхвърли спорен законопроект за абортите

50% излишно висше образование

Чаатай Улусой надебеля

Кардайъ: Лъсна съглашателството между ГЕРБ и БСП

ГДБОП разби банда „ливанска пералня” (обзор) Босът Ахмад Шараф и пет от мулетата му са обвинени за пране пари

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 6 декември 2019

Обемът на язовир „Асеновец“ спадна на 10 млн. при капацитет от 28 млн. кубика ВиК взема вода и от Тунджа, няма да има режим в Сливен

Язовир „Асеновец“

Режим на питейната вода в Сливен няма да има и до май 2020 година водоснабдяването в града ще е нормално. Това стана ясно на проведенета среща между кмета Стефан Радев и управиеля на „ВиК – Сливен“ инж. Севдалин Рашев по повод усложнената ситуация с водоснабдяването в други градове и сушата през пролетните и летните месеци.

По думите на инж. Рашев, по това време на годината има намаляване на обема на язовира. Към момента той е около 10,5 млн.кубика. През тази година липсваха снеготопене и дъждове, което е повлияло на притока в язовирната чаша.

„Реагирахме навреме и от началото на годината поводподаването е смесено. Използват се и трите водоснабдителни системи – „Тунджа“, „Гергевец“ и „Мечкарево“. В средата на годината количествата, подавани от тях, бяха удвоени. Обемът е разчетен така, че да стигне до май следващата година. Въпреки това, призовавам гражданите да използват водата пестеливо и по предназначение“, коментира управителят на „ВиК – Сливен“.

През април по покана на водния оператор на язовир бе отслужен мобелен за дъжд. Тогава нивото на язовира бе спаднало до 17 млн. при вместимост от 28 млн.кубика вода. Молебени за дъжд от „ВиК – Сливен“ и църквата не правят за първи път. Това се случва в особено сушави години.

Сливен е от малкото областни градове в страната, които имат свой язовир за питейна вода. Благодарение на „Асеновец“ в Града под Сините камъни не помнят да е имало режим на водата. Водоподаването е смесено. Освен от язовира, вода се черпи и чрез помпи от Тунджа.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.