Обилните снеговалежи във Франция продължават да създават затруднения в транспорта

париж сняг

Над 700 км задръствания около Париж, затворена Айфелова кула, забавяния в движението на високоскоростните влакове, нарушен обществен транспорт - обилните снеговалежи засегнаха Париж и северната част на Франция, предаде Франс прес.

В 27 департамента е издаден оранжев код за сняг и поледици.

В района на Париж е регистриран пик от 739 км задръствания вчера около 19.30 ч. местно време. В началото на вечерта всички автобуси, които се движат по линии в Париж и парижките предградия, са върнати в депата си заради затруднените условия на движение.

Училищният транспорт няма да се движи днес в няколко департамента, включително в Парижка област. В северната част на Франция се очакват до 15-20 см снежна покривка.

Положението може да стане критично в нощта на сряда срещу четвъртък със спада на температурите - до минус 10 градуса - и образуването на поледици.

Железопътната компания обяви, че е намалила скоростта на влаковете по част от мрежата си, което доведе до някои закъснения.

По основните пътни артерии на областта Ил дьо Франс, която включва Париж, движението бе забранено от 14.00 ч. местно време за превозни средства с тегло над 7,5 тона, които трябваше да заобиколят района или да спрат в една от 43-те зони за престой на тежкотоварни превозни средства.

Коментари

Задължително поле