Ген. Мутафчийски: Дай боже БЦЖ да действа срещу коронавирус, ние сме най-ваксинираната държава

Какво попитала една мисирка Генерала?

Михаил Околийски, СЗО: Правилна беше отмяната на заповедта за задължително носене на маски

ООН: До 25 млн. работни места могат да бъдат изгубени по света заради пандемията Коронавирусът отнема животите и препитанието на хората, нужна е солидарност, каза Гутереш

КЕВР трябва да обяви с колко окончателно ще поевтинеят газът и парното

Нови 5450 случая на Covid-19 в Германия

Менда Стоянова: Лимитът на дълга до 10 млрд. лв. ще бъде горещият картоф, който БСП ще прехвърля от ръка на ръка

Д-р Николай Костов: Вече има всякакви маски по аптеките

33 нови случая на коронавирус у нас 20 души са излекувани от COVID-19

Първи заразен мигрант в лагер в Гърция

В Ню Йорк освободиха предсрочно 900 затворници

Нови случаи на коронавирус по света

Рекорден брой жертви на коронавируса в САЩ, властите прогнозират между 100 и 240 хил. починали Ще преминем през много тежки две седмици, каза Тръмп

13-годишно момче почина от коронавирус във Великобритания Няма сведения той да е имал някакви други заболявания

Над 90 снегорина са чистили столицата през нощта

„Обичай ме навеки“ е дебют на Виктория Милчева Младата поетеса получи отличие в Париж

Виктория Малчева

Издателство „Виделина“ избра да представи стихосбирката „Обичай ме навеки“ на актрисата и журналист – Виктория Милчева, илюстрирана от художника Евгени Йорданов, точно в деня на поезията. Галерия-книжарница „София Прес“ трудно успя да събере почитателите, дошли да насърчат творческия дебют на младите творци.

В началото на март, младата поетеса получи признание за таланта си и от Париж, откъдето спечели поредно международно отличие в поетичния конкурс за „Европоезия“ в две категории, за стихотворението ѝ – „С целувка нежна глътка вино да отпием“.

Интересът към стиховете на Виктория Милчева е разбираем, не само защото е актриса, журналист и пиар,  а и защото тя е и пряка потомка на видни българи, като поетите Иван Милчев и Крася Титянова, както и на възрожденския просветител Георги Богданов – ученик на Йоаким Груев. Виктория е член на Конфедерацията на българските писатели и зам. председател на дружество „Меридиани“ в СБЖ. На събитието присъстваше от Добрич и литературният критик и писател Николай Пеняшки, с който Виктория подготвя няколко проекта тази година за деца и възрастни. Тя участва активно в организацията и пиара на много други арт събития, а нейни стихове са публикувани в редица сборници.

Известната актриса Лили Филипова, изиграла емблематични роли на театралната сцена, представи стихове на поетесата, а синът на Виктория – Антон, не се сдържа и благодари пред всички на майка си за творбите, които му е посветила. Неотлъчно до поетесата бе ѝ нейният годеник – моделът Ивайло Цветанов от модна агенция X Model Group, който участва в няколко бългаски филма, музикални клипове и тв реклами. В края на събитието, издателят Стефан Кирляшев от издателска къща „Виделина“  съобщи, че  книгата на Виктория Милчева „Обичай ме навеки“  вече може да се намери на книжния пазар.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.