Съвременните въглищни централи гарантират прехода към нискоемисионна енергетика Дългосрочните договори са една от формите на механизмите за капацитет

Ердоган: САЩ грешат, като настояват Турция да се откаже от С-400

Н.Пр. посланикът на Куба пя и танцува с Йорданка Христова за 500-годишнината на Хавана (СНИМКИ)

Израелската армия нанесе нови удари срещу Ивицата Газа

Вижте какво ще е времето днес

Катастрофа ограничава движението на пътя Видин – Монтана

От днес глобяват за неподходящи за зимата гуми

“Лудогорец“ и „Левски“ в спор за бразилец

На 15 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за петък, 15.11.2019

Премиерът Борисов: Няма гръцка компания, която да работи в България и да се е оплакала от нещо (ВИДЕО)

Изчезналото в село Николаево момченце най-вероятно е било отвлечено

Великобритания бави новата Еврокомисия Брюксел в юридически пат

89,65 лв. тол такса от София до Бургас По-екологичните камиони ще плащат по-малко

ЕК започва наказателна процедура срещу Великобритания за отказа да изпрати еврокомисар

Областна администрация – Русе е в постоянен контакт с институциите в Румъния заради задимяването в района

Областна администрация – Русе

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев е изпратил ново писмо до префекта на окръг Гюргево Нина Кришу, както и до главния инспектор на Окръжния инспекторат за извънредни ситуации „Влашка“, с което изисква пълна информация за случилото се и респективно за предприетите мерки относно овладяването на вчерашния пожар на територията на окръг Гюргево. Това съобщиха от областната администрация.

Припомняме, че вчера в късния следобед бяха получени множество сигнали от граждани за задимяване и неприятна миризма в късния следобед на територията на град Русе. След направено заснемане от страна на експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите беше установено, че димният облак е от Румъния.

В тази връзка беше установен контакт с Гюргевския окръжен инспекторат за извънредни ситуации „Влашка“, като снимковият материал им беше изпратен с оглед подпомагане и максимално бърза лоюкализация на огнището. От тяхна страна беше получена информация, че става дума за запалено стърнище на изток от град Гюргево, на терен отдалечен от населено място. Бяха предприети незабавни мерки за потушаване на пожара и към момента ситуацията е овладяна.

„Информирам Ви, че ангажираните български институции извършват необходимите действия за недопускане на огнища, явяващи се замърсители на атмосферния въздух и околната среда на територията на област Русе,“ се казва още в писмото на заместник областния управител до институциите от Румъния, като в него са посочени и официално оповестените данни от страна на Регионалната инспекция по околната среда и водите от измерванията през вчерашния ден от АИС „Възраждане“.

Изразено е очакване към Румънската страна, че ще бъдат предприети по-ефективни мерки за недопускане на подобни пожари.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.