Областният управител на Перник: Открихме незаконни отклонения на вода

Нов протест се провежда в Перник заради водния режим. Той беше въведен в началото на миналата седмица заради критично ниското ниво на яз. "Студена", който доставя питейната вода на града. Хората искат оставката на областния управител Ирена Соколова.

Тя излезе при протестиращите и ги покани да присъстват на експертния обществен съвет, който се провежда днес. Те обаче отказаха.

"И аз се срамувам от положението, в което съм. Оставката е акт, който може да бъде извършен във всеки момент. По-важното е как ще бъде намерено решение. В момента имаме план за справяне", каза Соколова по БТВ.

Областният управител показа събрани данни от направената от нея обиколка на водосборната зона вчера, които сочат големи разлики в количеството постъпление на вода. "Разликата е драстична, но има специалисти, които ще обяснят това. Ние намерихме на голяма част от водоизточниците незаконни отклонения на вода", каза още областният управител.

Протестиращите попитаха кога язовирът е източен и къде е отишла водата. Те настояват всички отговорни да си подадат оставката и да отидат на съд.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България