5 хитри начина да свалите „празничното“ тегло Без строги режими и изтощителни тренировки

Мъж се е самозапалил в колата си по пътя над Асенова крепост

Д-р Ива Иванова – успешен лекар в света на табутата Арабските жени полагат огромни грижи за външния си вид още от съвсем млади, твърди дерматоложката

БФС поиска безсрочен лиценз от спортното министерство

Лили Иванова тръгва на турне през април

ООН: Всяка чужда намеса в Либия трябва да бъде прекратена

Брак за чаша вода и мръсни чорапи “Кътка и Вътко Тръткови”- новите онлайн семейства

Хванаха италиански боклук на пристанището в Бургас, прокуратурата разследва

Пламнал вентилатор в болницата в Горна Оряховица вдигна на крак огнеборци

Емил Димитров: ТЕЦ „Бобов дол“ няма да работи, докато не лицензира инсталациите си

Затвориха хематологията в УМБАЛ-Бургас, няма специалисти

Любимите рецепти на Цвети Радойчева

Фандъкова: Няма превишение на фините прахови частици в столицата в момента

„Софийска вода“: Няма да има проблеми в столицата заради водоснабдяването на Перник

Ердоган: Халифа Хафтар не бива да управлява Либия, това е историческа грешка

Областно състезание по информационни технологии „IT-ЧУДЕН СВЯТ“ се проведе в благоевградското СУ „Арсени Костенцев“

Първото иновативно училище в община Благоевград – Осмо СУ „Арсени Костенцев“ бе домакин на областно състезание по информационни технологии „IT- Чудесен свят“ .

78 ученици от първи до четвърти клас на 17 училища от Благоевградска област показаха знания и умения за работа с компютърните програми Paint, MS Word, MS PowerPoint, Movie Maker. Те създадоха свои проекти по любими приказки от Братя Грим, съобщиха от пресцентъра на общината. За първи път бе обособена категория „Програмист“за ученици от 3 клас, които изучават новия учебния предмет компютърно моделиране, въведен от МОН през настоящата учебна година. Те сътвориха анимирани истории и интерактивни игри в Scratch.

Спонсорите на състезанието – Община Благоевград и известни компютърни фирми бяха осигурили награди не само за отличилите се със своите проекти ученици, но и за всички участници.

В свободното време извън състезателния тур учениците участваха в постер-сесия на тема „Чудният свят на приказките“, детско парти и многобройни забавления, подготвени от техните връстници от Осмо СУ.

Председател на журито бе доц. Д-р Николай Цанков, преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски“, а членове – г-жа Людмила Цикловска, старши експерт в РУО-Благоевград и д-р Радослава Топалска, преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Организаторите на проявата – Осмо СУ, Община Благоевград, РУО на МОН-Благоевград, превърнаха състезанието в истински празник за ученици, учители, родители и гости. През изминалите десет години то се утвърди като форум , предоставящ възможност за творческа изява на учениците от първи до четвърти клас в областта на информационните технологии, като същевременно се развиват ключови компетентности като общуване на роден език и дигитална компетентност.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.