Зам.-главният прокурор Иван Гешев: Гробна тишина настъпи в мрежата на ало-измамниците (обзор)

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Сузи Денисън, Европейски съвет за външна политика: 100 млн. европейци се колебаят за кого да гласуват

Проф. Иван Литвиненко: Пътеките в педиатрията са най-ниско платените

Христина Шопова: Надграждаме конкурса „За хляба наш…” с много любов и сърце

В пенсията влизат най-добрите доходи (обзор)

Пътешественикът Симеон Идакиев получи голямата награда на изложението „Културен туризъм” в Търново Отличиха общините Разград и Стара Загора за атрактивно и ефективно управление на туристически продукт

Окриха 50 кг кокаин на учебен военноморски кораб в Черна гора

Ограда на поделение се срути в Хасково, има загинал

ДПС обяви листата си за евроизборите Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски в челни позиции

Касови апарати с режим „стелт” Превключват на работа с укриване на ДДС с два клавиша

Ангел Джамбазки: Трябва да се реши ромският въпрос, децата трябва да бъдат образовани

Отлагат изборите за ректор на ВТУ за 10 юни Люти скандали тресат висшето учебно заведение в старата столица

Какво е да си Кавалер на музата?

Почина дете, изоставено в пловдивска болница

Областно състезание по информационни технологии „IT-ЧУДЕН СВЯТ“ се проведе в благоевградското СУ „Арсени Костенцев“

Първото иновативно училище в община Благоевград – Осмо СУ „Арсени Костенцев“ бе домакин на областно състезание по информационни технологии „IT- Чудесен свят“ .

78 ученици от първи до четвърти клас на 17 училища от Благоевградска област показаха знания и умения за работа с компютърните програми Paint, MS Word, MS PowerPoint, Movie Maker. Те създадоха свои проекти по любими приказки от Братя Грим, съобщиха от пресцентъра на общината. За първи път бе обособена категория „Програмист“за ученици от 3 клас, които изучават новия учебния предмет компютърно моделиране, въведен от МОН през настоящата учебна година. Те сътвориха анимирани истории и интерактивни игри в Scratch.

Спонсорите на състезанието – Община Благоевград и известни компютърни фирми бяха осигурили награди не само за отличилите се със своите проекти ученици, но и за всички участници.

В свободното време извън състезателния тур учениците участваха в постер-сесия на тема „Чудният свят на приказките“, детско парти и многобройни забавления, подготвени от техните връстници от Осмо СУ.

Председател на журито бе доц. Д-р Николай Цанков, преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски“, а членове – г-жа Людмила Цикловска, старши експерт в РУО-Благоевград и д-р Радослава Топалска, преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Организаторите на проявата – Осмо СУ, Община Благоевград, РУО на МОН-Благоевград, превърнаха състезанието в истински празник за ученици, учители, родители и гости. През изминалите десет години то се утвърди като форум , предоставящ възможност за творческа изява на учениците от първи до четвърти клас в областта на информационните технологии, като същевременно се развиват ключови компетентности като общуване на роден език и дигитална компетентност.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.