Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 12.12.2019

На 12 декември 2019 да почерпят

Излиза сказание за Боян Мага Нов роман от Павлина Павлова за сина на Симеон

„Локо“ (София) покани Стойчо Стоев

Учениците от кърджалийското училище, чието стълбище пропадна, ще учат в други сгради

Сър Антъни Хопкинс: Актьорите са глупави

Джонсън печели вота, но с малка преднина

Купуваме още един правителствен самолет (обзор) От 2014 г. „Фалкон”-ът е аварирал над 20 пъти

Депутати от БСП пред “Труд”: Корнелия Нинова не владее групата си При избора на Сотир Цацаров червената група се разцепи наполовина

Турция заплаши да изгони американските войници от базата „Инджирлик”

Манолова открива временна приемна във Видин

Свършват мъките с данъчните декларации

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 12 декември 2019

„Германският пациент” от Михаил Вешим Ще спаси ли българската пукница Хер Бекер

Обновиха базата на дом в Габрово по проект за близо 30 000 лв. Поставена е и нова противообледителна система

С обновена материална база ще посрещне зимните месеци домът за хора с увреждания в кв. „Маркотея“. Модернизацията бе извършена по проект на Община Габрово в периода юли – октомври тази година със средства от Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика.

Строително-ремонтните работи са на стойност 29 847 лв., изпълнител е габровската фирма ЕТ „Проектстрой – Петър Петров“. Боядисани са 14 спални помещения, две фоайета, столова и стълбище. Стаята за отдих на санитарите, съблекалните им и осем санитарни възела са ремонтирани. Частично са изкърпени и освежени сачаците и фасадата на сградата, влагата на приземния етаж е премахната. Извършен е ремонт на ВиК инсталацията и е поставена нова противообледителна система. Домът за пълнолетни лица с физически увреждания се помещава в двуетажна сграда на бившата детска градина на ул. „Митко Палаузов“ № 19а. Институцията е единствена на областно ниво в осигуряването на грижа за хора с тежки увреждания на крайниците и трайно намалена работоспособност. Услугата е 24-часова с капацитет от 36 места – за потребители от цялата страна. За тях се грижи персонал от 19 души – медицински специалисти, социални работници, психолог, трудотерапевт, рехабилитатор, санитари и други. В периода 2009 – 2010 г. сградата бе основно ремонтирана с евросредства по проект на Община Габрово. Това позволи преместване на услугата от кв. „Кряковци“ в база с подходящи и съвременни условия.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.