Обновяването на централната ул. „Богориди“ продължава

Разкрасяването на една от главните улици на Бургас- култовата „Богориди“, която води към централния вход на Морската градина и към Казиното, продължава. Това става с програмата "Нов живот за старите фасади" , на Община Бургас, а към нея се присъединяват все повече собственици на сгради по улицата. Те са вече петима, съобщават общинарите.

„Собствениците виждат с очите си постигнатия положителен резултат с първите сгради, санирани по програмата. Забелязват го и жителите на града, както и неговите гости, които се разхождат по емблематичната улица. Такава е и философията на „Нов живот за старите фасади“ - главните пешеходни зони на Бургас да станат още по-атрактивни, а градът е на всички.

За целта Общината, с одобрението и подкрепата на местния парламент, изготвя със собствени сили архитектурните проекти за възстановяване на фасадите и координира съгласувателните процедури между собствениците и Министерство на културата“, коментират от кметството

Вече приключиха строителните дейности за възстановяване на знаковата сграда с адрес улица "Лермонтов" 26.

В момента се работи по сградата на улица „Богориди", където се помещава любимата на жители и гости на града сладкарница "Роза" - там собствениците са си спечелили проект по оперативна програма "Региони в растеж". В началото на август идва ред на сградите с адрес улица "Богориди" №4, улица "Богориди" №6, както и сградата на ъгъла на улиците "Антим I" и "Богориди".

Коментари

Задължително поле