Образувано е досъдебно производство срещу бившия шеф на болницата в Дупница

Снимка: Dennews.bg

С постановление от 23.01.2017 г. в Районна прокуратура - Дупница е образувано досъдебно производство срещу бившия управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ Росен Тимчев за упражняване на професия без съответна правоспособност  и за съставяне на неистински официален документ. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Производството е във връзка със сигнал от Агенция „Медицински одит“ и председателя на Общински съвет – Дупница. В него се посочва, че временно назначеният за управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в гр. Дупница Р. Тимчев представил в Агенция по вписванията копие от диплома за завършено висше образование със специалност „Здравен мениджмънт“, за която след проверка от страна на Министерство на образованието и науката е установено, че е неистинска.

В хода на извършената проверка е констатирано, че текстът “вярно с оригинала“, подписът към него и този под снимката на дипломата са изписани от Р. Тимчев. От справка на МОН е видно, че той не притежава съответна правоспособност, за да заема длъжността управител на лечебно заведение.

В хода на разследването по делото са събрани достатъчно доказателства за виновността на Росен Тимчев в извършването на престъпленията, поради което на 12.06.2017 г. той е привлечен като обвиняем с постановление на прокурор от РП-Дупница.

Срокът за разследване по делото е продължен с два месеца, считано от 23.05.2017 г.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право