Ердоган: Турция е приела 3,6 млн. бежанци, Западът трябва да направи същото

Кметът на Благоевград направи първа копка на модерна спортна площадка в СУ „Арсени Костенцев“

Фандъкова: Създаваме четири индустриални зони в София

Правителството закрива почетното консулство в Монако

Самолет на испанските военновъздушни сили се разби в морето край Мурсия, двама са загинали

Община Търговище с нов главен архитект

Завърши ремонтът на виадукта при 37-и километър на магистрала „Хемус“ към София

С камбанен звън Враца посрещна Българския патриарх Неофит (СНИМКИ)

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 18 септември 2019 г.

Мишел Темер заяви, че свалянето на Дилма Русев е било преврат

В село с 8 души възродиха 4 паметника

Община Свищов и УНИЦЕФ ще си сътрудничат по Програмата „Работилница за родители – Да пораснем заедно“ Програмата е универсална и е насочена към родителите на деца до 4 години

България в топ пет с инвестиции по Плана „Юнкер“

Тренировката на Славена Вътова за супер тяло (ВИДЕО)

„Алфа Рисърч“ измери слаба подкрепа за обединение срещу действащи кметове на балотаж

Обсъждат предизвикателствата пред развитието на младежката работа в Европа

Губернаторът на Велико Търново проф. д-р Любомира Попова откри втората международна конференция „Мечтайте дръзко! Предизвикателства пред развитието на младежката работа“. Форумът се провежда в Областната администрация в старата столица.

„За мен е изключителна чест и удоволствие да бъда домакин на този международен форум. Съчетаването на заинтересованите страни на публичните и частно партньорство и на хората посветени на младежката работа е една многосекторна дейност, която изисква интегриран подход. Именно съвместната работа на всички институции, може да създаде такъв комфорт и условия за реализиране на младежките политики в България. Всички ние сме убедени, че инвестициите в младите хора са най-важни, защото младите хора са национален капитал. Ето защо тази конференция
е важна стъпка в реализирането на младежките политики, защото качеството на живот на младите хора и успешната им професионална реализация са изключително важни за всяко общество. Това започва с професионалната ориентация и получаване на подходящо образование, за да бъдат младите хора пълноценни и удовлетворени хора, които познават своите права и своите отговорности“, каза областният управител.

Научно-приложната конференция има за цел да насърчи дебата между университети, публични и частни партньори, изследователи, младежки работници и младежки лидери за предизвикателствата пред развитието на младежката работа в Европа. Организаторите вярват, че конференцията ще се превърне в среда за полезно общуване между различни професионални общности. Специален гост на конференцията е проф. д-р Хауърд Уилямсън. През юни 2019 той бе удостоен с Награда за изключителен принос в развитието на младежката работа от Първия министър на Уелс Марк Дейкфорд.

Организатори на конференцията са Педагогически факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и Център за младежки изследвания и политики към Граждански институт.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.