Зоран Заев свиква предсрочни избори

Над половин милион души на пореден протест в Барселона, десетки ранени и арестувани

Диета без глутен повишава либидото

Вълко Червенков нямал брак с жена си На младини се готвел за актьор, като държавен глава пишел епиграми под псевдоним

Откриха африканска чума по мъртво диво прасе в Габровско

Две коли катастрофираха в Бистрица, едната се вряза в къща

Борис Джонсън: Нова отсрочка за Брекзит ще бъде безполезна и скъпа

Карфиолът е истински аристократ

59-годишен мъж застреля друг при битов скандал в Ловешко Извършителят е задържан

Абсурдни партии в битка за гласове Щури формации в Европа и САЩ засенчват родните колорити

Лейди Гага с рентген на цялото тяло

ОбС- Благоевград подкрепи предложението на кмета д-р Атанас Камбитов за изграждане на компостираща инсталация

Общински съвет – Благоевград гласува „за“ предложението на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов за кандидатстване за изграждане на компостираща инсталация.

Проектът „Комбинирана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битовите отпадъци“ по приоритетна ос 2 на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“.

Той има за цел да гарантира, че всички постъпващи битови отпадъци на територията на община Благоевград ще бъдат обработвани и третирани по безопасен за околната среда начин.

Чрез изпълнение на дейностите по проекта ще се постигане намаляване на количеството на депонираните битови отпадъци. Подходът включва осигуряване на допълнителен капацитет за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци и за разделно събиране и рециклиране чрез компостиране на зелени и/или биоразградими отпадъци. С реализиране на проекта ще се подпомогне и изпълнението на задължението на България като държава – членка на Европейския съюз.

Община Благоевград ще кандидатства в партньорство с общините от Регионалното сдружение за управление на отпадъците – Благоевград, включващо общините Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.