Хакер изнудвал момиче с голи снимки На компютъра му било открито порно с непълнолетни

Посланикът на Турция у нас: Ще продължим да спазваме споразумението с ЕС за бежанците

Убиецът на трима българи страдал от мания за преследване Полякът стрелец го очакват пет доживотни присъди

Министър Димов: Системи за видеонаблюдение на горивото ще бъдат инсталирани във всички ТЕЦ-ове у нас

Шестима открити в мазе в Холандия

Уорън фаворит сред US демократите Свалянето на Доналд Тръмп обединява противниците му

Борисов заминава за Брюксел за заседанието на Европейския съвет

Армията на Асад взе бази на САЩ

34-годишен мексиканец е бил прострелян във врата в София

Купуваме 9 пъти по-малко нови коли от германците Румъния ни изпреварва в догонването на богатите страни

Марияна Николова пред ученици от НПГ по Компютърни Технологии и Системи: Хакерските пробиви нанасят щети

Автомобил блъсна две жени, пресичали неправилно в столичния квартал „Младост 3“

Доналд Туск: Сделката за Брекзит може да е факт до часове

Обучават безработни за касиери, продавач-консултанти и офис-секретари в Търново

Четири курса на обучения за професионална квалификация организира Бюрото по труда във Велико Търново чрез Агенцията по заетостта. Това съобщи директорът Обрешко Нечев.

20 души могат да се включат в занятията за продавач-консултант на проекта „Квалифицирани кадри за бизнеса”. Те започват на 27 март, а заявления се приемат до 24 този месец. За същата професия, но по проект „Стъпка по стъпка” ще бъдат обучени още 40 души в курс от 15 май.
Документи за него се приемат до 10-ти същия месец. Ключови компетентности за офис-секретари могат да придобият 20 души във филиала на Бюрото по труда в Елена. Обучението стартира на 10 април, а заявления за него се приемат до 5-ти следващия месец. За да участват в курсовете, желаещите трябва да имат завършен десети клас. Обученията са адресирани към безработни младежи до 29 години, продължително безработни, хора на борсата над 50-годишна възраст, безработни с трайни увреждания, както и такива без професия и квалификация.

Дори завършен само четвърти клас е достатъчен, ако регистрирани безработни желаят да усвоят професията касиер. Курсът се провежда също по проекта „Стъпка по стъпка” и в него ще бъдат включени 20 души. Заявленията им се приемат до 7 април, а обучението по специалността стартира три дни по-късно, информират още от Бюрото по труда във Велико Търново. По време на занятията курсистите ще получават по 8 лева стипендия за присъствен ден. Ще им се покриват и транспортните разходи, ако живеят извън Елена и Велико Търново. За част от обучените ще бъде осигурена и заетост.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.