Вижте резултатите от европейските избори на базата на вота в 27 държави

„Алфа Рисърч“ от 100% паралелно преброяване: „Демократична България“ не прескача бариерата, ВМРО вкарва втори евродепутат

„Галъп интернешънъл“ от 100% паралелно преброяване: Пет български формации в Европарламента

На 27 май 2019 да почерпят

Кънчо и Андрей отново на висота

Сериозен провал на социологическите прогнози

Рекордна избирателна активност в ЕС Едва една четвърт от българите отидоха до урните

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 27 май 2019

Сергей Станишев: Пак изпуснахме победата като през 2017-а Вместо единна кампания, имахме паралелни кампании на всички кандидати, каза 5-ият в листата на БСП

Борисов след изборната победа: Съзнавам, че нашите грешки, макар и осъзнати, може да ги поправим само с много работа

Управляващата „Право и справедливост“ спечели изборите в Полша

ВМРО ще инициира среща на всички избрани за евродепутати от България

ЕНП остава първа политическа сила в Европейския парламент

Мария Габриел: Благодаря на българите, че ни дадоха прошката си днес

Десницата на Меркел води, втори са Зелените (обзор) “Алтернатива за Германия” взе 10,6 на сто

Обучаваха общинари да помагат на домоуправители

Главните специалисти от административните бюра в Община Стара Загора преминаха обучение за работа по Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС) свързани с установяване на нарушения и необходими документи за съставяне на констативни протоколи за тях. Това съобщиха от общината.

„Трябва да се работи сериозно по Закона, да се знае какви документи са необходими за съставяне на констативен протокол за нарушение и подаването му към Общината. Целта е да помагаме на собствениците на самостоятелни обекти в сграда в режим на етажна собственост. Те трябва да знаят, че имат права но и задължения, които трябва да спазват“, каза Делян Иванов, секретар на Община Стара Загора. По думите му има около 20 състава на нарушения.

Изработени са примерни образци на протоколи за основните нарушения, както и таблица за необходимите документи.

„С тази мярка ще накараме и домоуправителите да се регистрират, защото само регистриран домоуправител може да съставя протоколи“, допълни Делян Иванов.

Представителите на административните бюра получиха указания от специалисти свързани с установяване на нарушението и необходимите документи за съставяне на протокола, който домоуправителят предоставя на общинската администрация. Актът за установяване на нарушението се съставя от общинската администрация, а наказателното постановление се издава от кмета на общината или от оправомощено от него длъжностно лице.

Всички констативни протоколи за извършени нарушения по ЗУЕС ще има възможност да се депозират по административни бюра на територията, в която се намира сградата. Тази мярка се прилага, за да могат главните специалисти да имат по-близък контакт с домоуправителите на тяхната територия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.