Обучението във Факултета по математика и информатика в Пловдивски университет - по световни стандарти

"Нашите студенти се обучават по световни стандарти, а кадрите ни създават и мултиплицират ИТ бизнеса в града", декларира с гордост деканът на Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" проф. д-р Антон Илиев на тържествената церемония по връчване на дипломите на 354 абсолвенти от випуск-2016.

"Пловдив се обособи като втори ИТ център на индустрията в България с над 80 фирми и с повече от 5000 висококвалифицирани специалисти. Нашият факултет е един от създателите на ИТ кадри за нуждите на бизнеса в региона.

Гордеем се с адаптивността и връзките си с бизнеса на локално и национално равнище и Регулярно привличаме високовалифицирани специалисти от бизнеса като преподаватели и докторанти във факултета", каза още проф. д-р Антон Илиев.

Той не пропусна да се похвали, че пълните отличници от випуск-2016 са общо 125 - 59 бакалаври и 66 магистрати. "Знам, че сте добре подготвени и съм спокоен", заяви ректорът на ПУ проф. д-р Запрян Козлуджов и пожела на добър час на абсолвентите от ФМИ.

Сред постиженията на Факултета по математика и информатика през 2016 година са приемът на 20 нови докторанта, обявяването на допълнителни конкурси и старт на нова бакалавърска специалност "Софтуерно инженерство" за обучение на украински и молдовски младежи с български произход. ФМИ на ПУ "Паисий Хилендарски" гордо се закичи и с един златен, един сребърен и 2 бронзови медала от олимпиади и се сдоби с 2 нови аудитории, 2 нови компютърни зали и обновена компютърна техника.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование