Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Обучението във Факултета по математика и информатика в Пловдивски университет – по световни стандарти

“Нашите студенти се обучават по световни стандарти, а кадрите ни създават и мултиплицират ИТ бизнеса в града”, декларира с гордост деканът на Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” проф. д-р Антон Илиев на тържествената церемония по връчване на дипломите на 354 абсолвенти от випуск-2016.

“Пловдив се обособи като втори ИТ център на индустрията в България с над 80 фирми и с повече от 5000 висококвалифицирани специалисти. Нашият факултет е един от създателите на ИТ кадри за нуждите на бизнеса в региона.

Гордеем се с адаптивността и връзките си с бизнеса на локално и национално равнище и Регулярно привличаме високовалифицирани специалисти от бизнеса като преподаватели и докторанти във факултета”, каза още проф. д-р Антон Илиев.

Той не пропусна да се похвали, че пълните отличници от випуск-2016 са общо 125 – 59 бакалаври и 66 магистрати. “Знам, че сте добре подготвени и съм спокоен”, заяви ректорът на ПУ проф. д-р Запрян Козлуджов и пожела на добър час на абсолвентите от ФМИ.

Сред постиженията на Факултета по математика и информатика през 2016 година са приемът на 20 нови докторанта, обявяването на допълнителни конкурси и старт на нова бакалавърска специалност “Софтуерно инженерство” за обучение на украински и молдовски младежи с български произход. ФМИ на ПУ “Паисий Хилендарски” гордо се закичи и с един златен, един сребърен и 2 бронзови медала от олимпиади и се сдоби с 2 нови аудитории, 2 нови компютърни зали и обновена компютърна техника.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете