Иран показа първия си изтребител собствено производство (ВИДЕО)

„Олимпик“ пали застрахователна война с Кипър Няма яснота кой ще изплати парите в България

Асоциацията на здравните работници настоя за адекватна превенция срещу насилието над медици

Държавният глава поздрави българските мюсюлмани по случай празника Курбан Байрам

Ловец отрови защитен вид ястреб по погрешка

70 деца диабетици почиват на море

Солисти на Софийската опера и балет представят спектакъла „Любов“ По време на 26-тото издание на "Любовта е лудост"

Пилотите от ВВС тренират оцеляване и евакуация при падане в морето (СНИМКИ)

Габровец хариза 21 000 евро и 2500 лева на телефонни измамници

57 безработни от община Свищов са намерили препитание през юли Запазва се тенденцията за спад на безработицата в региона

Граждани задържаха пиян таксиджия

Kорнелия Нинова поздрави мюсюлманите по случай Курбан Байрам

Премиерът Борисов освободи от длъжност пиара на правителството, блъснал репортер

Камион тръгна сам през шуменски булевард, потроши врати и стена

Задържаха 19-годишен криминално проявен, откраднал лек автомобил

Обучението във Факултета по математика и информатика в Пловдивски университет – по световни стандарти

„Нашите студенти се обучават по световни стандарти, а кадрите ни създават и мултиплицират ИТ бизнеса в града“, декларира с гордост деканът на Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ проф. д-р Антон Илиев на тържествената церемония по връчване на дипломите на 354 абсолвенти от випуск-2016.

„Пловдив се обособи като втори ИТ център на индустрията в България с над 80 фирми и с повече от 5000 висококвалифицирани специалисти. Нашият факултет е един от създателите на ИТ кадри за нуждите на бизнеса в региона.

Гордеем се с адаптивността и връзките си с бизнеса на локално и национално равнище и Регулярно привличаме високовалифицирани специалисти от бизнеса като преподаватели и докторанти във факултета“, каза още проф. д-р Антон Илиев.

Той не пропусна да се похвали, че пълните отличници от випуск-2016 са общо 125 – 59 бакалаври и 66 магистрати. „Знам, че сте добре подготвени и съм спокоен“, заяви ректорът на ПУ проф. д-р Запрян Козлуджов и пожела на добър час на абсолвентите от ФМИ.

Сред постиженията на Факултета по математика и информатика през 2016 година са приемът на 20 нови докторанта, обявяването на допълнителни конкурси и старт на нова бакалавърска специалност „Софтуерно инженерство“ за обучение на украински и молдовски младежи с български произход. ФМИ на ПУ „Паисий Хилендарски“ гордо се закичи и с един златен, един сребърен и 2 бронзови медала от олимпиади и се сдоби с 2 нови аудитории, 2 нови компютърни зали и обновена компютърна техника.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.