Полша може да изгони руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания по случая Скрипал

Караянчева: Ние в парламента трябва да съдействаме максимално на Българската армия (СНИМКИ)

Четирима души пострадаха при сблъсък на два влака в Кентъки

Мъж, опитал да убие брат си, застава пред Темида

Жена е била убита в Перник, задържана е дъщеря й

Причината за катастрофата в Египет е несъобразена скорост (СНИМКИ)

Украйна поиска ЕС да наложи санкции на Герхард Шрьодер

20 българи са пострадали при катастрофа на туристически автобус в Египет

Стопанска постройка и фураж изгоряха след запалване на сухи треви

Синята зона раздува щата на общинско предприятие във Варна

Най-малко месец ще продължи забраната за ползване на водата в село Казанка

Мъж връхлетя с кола върху возилото на новия на бившата си

Шофьор блъсна две деца и избяга от произшествието

Мая Манолова сезира КС за липсата на право на гражданите да обжалват решенията на КЕВР за цените

Вук Йеремич: Вучич води тайни преговори с Косово

Обучение „Сглоби теорията с практиката” се проведе в Стопанската академия в Свищов

Бизнес Мастър клас в подкрепа на образованието и бъдещите млади професионалисти в сферата на икономиката организира за свищовските студенти УниКредит Булбанк съвместно със Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. Обучението бе част от поредицата събития от икономисти за икономисти, които се провеждат под надслов „Сглоби теорията с практиката”. Темата на обучението бе „Корпоративно банкиране: Презареждане”, а гост-лектор бе Сергей Пантелеев, мениджър „Бизнес развитие” в дирекция „Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране”.

Говорейки за историята на банкирането, лекторът подчерта, че то възниква още в древен Вавилон и проследи развитието му до наши дни. Сергей Пантелеев сподели пред студентите своя опит, с което им обърна внимание на това, колко бързо се случват промените в живота на човек, в икономиката, в IT-сектора, в банкирането. Той коментира какво е банкиране, какво е корпоративно банкиране и какви са настоящите големи проекти в банкирането.

Мениджърът по „Бизнес развитие” дискутира със студентите как и какво влияние ще окажат върху банкирането дигитализацията, интернационализацията и клиентското изживяване. По думите му, банките трябва да отчетат факта, че днес хората все повече искат да имат свободно време за себе си, за семейството и приятелите си, искат да пътуват и затова бягат по-далеч от институционализацията. Студенти споделиха, че те самите предпочитат да използват възможностите на новите технологии, които им предлагат банковите институции например при онлайн търговията.

Лекторът заостри вниманието на студентите, че всички предмети, които ги обграждат, са изработени чрез корпоративно банкиране и подчерта значението на удобствата за клиента, които банките създават чрез своите продукти. В рамките на дискусията, Пантелеев накара младите икономисти да си представят как би изглеждало банкирането в бъдеще – след 5 и след 20 години. Той апелира към студентите да бъдат смели и дръзки в мечтите си, като им припомни и думите на Стив Джобс: „Тези, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.