Д-р Красимира Иванова: Хепатит C уби баща ми, зарази се след кръвопреливане Системата за проверяване на кръвта да гарантира 100% нейната безопасност, призова сестрата на премиера Бойко Борисов

Проф. Божидар Димитров: Комунизмът у нас беше държавен капитализъм

Патриарх Неофит за македонската църква: Имаме консенсус по главните въпроси на бъдещото

Премиерът Борисов ще се срещне с чешкия си колега Андрей Бабиш

Дамаск осъди турската операция в град Африн

Цецка Цачева: Няма да се въвежда трети пол и да се признават еднополови бракове

Катастрофа затапи пътя за „Капитан Андреево“ край Харманли

Министър Ангелкова: Всички 5-звездни хотели са резервирани на 90% за летния сезон

Щурмови хеликоптер „Апачи“ се разби в САЩ Двамата пилоти са загинали

Турция праща и сухопътни сили в операцията в Северна Сирия

Пост на турски език се появи в профила на президента във фейсбук

„Ауди“ изтегля 127 000 нови автомобила заради проблеми с емисиите

Лео Кадели: Приятели, помагайте

„Епъл“ може да спре iPhone X още през лятото Потребителите в Китай не го харесват

Ликвидирани са нападателите на хотела в Кабул Акцията продължи 12 часа

Общината в Сливен иска да прекрати договори за 11 млн.лева

Сливен иска да прекрати договори за озеленяване за 11 млн.лева, тъй като предстои да бъде създадено общинско предприятие за този вид дейности. Общинското ръководство е започнало разговори с фирмата-изпълнител на договорите, но все още няма решение – съобщи кметът Стефан Радев.

Договорите са два, сключени са през април 2015 г. за срок от 5 години. При обявяване на поръчката градът е бил разделен на две, за всяка половина се е играла самостоятелна процедура . И двете процедури били спечелени от ДЗЗД „Зелена среда” с участието на фирми от София и Бургас.

На изпълнителя са възложени множество дейности – от поддръжката на градинките, поливането, косенето, рязането на клони до поставянето на пейки и градинско обзавеждане. „Тези договори са изключително тежки за изпълнение” – коментира кметът Радев. Месечно общината трябвало да плаща за озеленяване средно около 100 хил.лева. Към момента натрупаните задължения възлизали на 1,3 млн.лева.

Отделно около 600 хил.лева били борчовете към фирма „Бургас цвет”, на която била поверена тази дейност преди ДЗЗД „Зелена среда”. Според кмета, ако бъде създадено общинско предприятие, разходите по това перо ще намалеят с около 0,5 млн.лева на година. Предложението за създаване на предприятието ще бъде внесено на следващото заседание на общинския съвет. „Надявам се да стигнем до споразумение с изпълнителя на двата договора и да не се стига до съд” – каза още кметът Радев.

Идеята за създаване на общинско предприятие за озеленяване бе предложена преди години от общинския съветник Момчил Пантелеев /ГС „Св.Георги Победоносец”/.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.