Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Мъж и жена са арестувани във връзка с инцидента с откраднатата линейка в Осло

Румъния не е изпълнила допълнителните препоръки от доклада от 2018 г., посочва Европейската комисия

Пуснаха от ареста майката, която изостави бебето си пред болница в Петрич

ЕК: Хърватия е изпълнила условията за присъединяване към Шенген

500 млн. лв. повече за здраве

Филип Морис пуска на българския пазар IQOS 3 DUO

Общината в Сливен иска да прекрати договори за 11 млн.лева

Сливен иска да прекрати договори за озеленяване за 11 млн.лева, тъй като предстои да бъде създадено общинско предприятие за този вид дейности. Общинското ръководство е започнало разговори с фирмата-изпълнител на договорите, но все още няма решение – съобщи кметът Стефан Радев.

Договорите са два, сключени са през април 2015 г. за срок от 5 години. При обявяване на поръчката градът е бил разделен на две, за всяка половина се е играла самостоятелна процедура . И двете процедури били спечелени от ДЗЗД „Зелена среда” с участието на фирми от София и Бургас.

На изпълнителя са възложени множество дейности – от поддръжката на градинките, поливането, косенето, рязането на клони до поставянето на пейки и градинско обзавеждане. „Тези договори са изключително тежки за изпълнение” – коментира кметът Радев. Месечно общината трябвало да плаща за озеленяване средно около 100 хил.лева. Към момента натрупаните задължения възлизали на 1,3 млн.лева.

Отделно около 600 хил.лева били борчовете към фирма „Бургас цвет”, на която била поверена тази дейност преди ДЗЗД „Зелена среда”. Според кмета, ако бъде създадено общинско предприятие, разходите по това перо ще намалеят с около 0,5 млн.лева на година. Предложението за създаване на предприятието ще бъде внесено на следващото заседание на общинския съвет. „Надявам се да стигнем до споразумение с изпълнителя на двата договора и да не се стига до съд” – каза още кметът Радев.

Идеята за създаване на общинско предприятие за озеленяване бе предложена преди години от общинския съветник Момчил Пантелеев /ГС „Св.Георги Победоносец”/.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.