Дневен хороскоп на Алена за вторник, 15.10.2019

На 15 октомври 2019 да почерпят

Ново дъно: България счупи рекорд за домакинска загуба

На два пъти спряха България – Англия, гостите отказват да играят

10 ранени при сблъсъци на летището в Барселона

Английски фенове се биха на „Витошка“, има ранен

Офертите за Нова година са с 11-12% по-скъпи Хубавите места ще са разпродадени до 30 ноември

Пожар в цех за бои и химикали в Габрово

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Заев: Правителството на Северна Македония остава посветено на Договора за добросъседство с България

Шефът на „Росатом“: Русия е готова да построи ядрена централа в Саудитска Арабия съвместно със САЩ

Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Нещата според чиновниците от ЕК и по същество Право на отговор от Европейската комисия и коментар на главния редактор на "Труд"

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Община Благоевград монтира филтри за опазване чистотата на въздуха

По разпореждане на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов вече е монтиран филтър за фини прахови частици на сградата на детската градина в село Зелен дол. Съоръжението, предназначено за инсталации на твърдо гориво, е поставено експериментално, като в продължение на месец ще бъдат правени замервания на степента на замърсяване на въздуха от коминното тяло. В случай, че очакванията се оправдаят, Община Благоевград има готовност да монтира подобни филтри на различни обществени и жилищни сгради в община Благоевград. Целта е фините прахови частици да бъдат задържани, за да бъде подобрено качеството на атмосферния въздух.

Филтърът за фини прахови частици е предназначен за използване с горивни инсталации с твърдо гориво. Същият е подходящ за инсталации до 90 KW и температура на изходните газове с температура до 400 градуса. Чрез филтъра се създава мощно електрично поле, което се задържа фините прахови частици и не им позволява да попадат в атмосферата. За постигане на целта в коминното тяло се поставя електрод, който отблъсква праховите частици.
Община Благоевград води последователна политика за подобряване качеството на въздуха, като за целта има и разработена Програма за намаляване на вредните емисии в атмосферния въздух на фини прахови частици и полициклични ароматни въглеводороди на територията на Община Благоевград.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.