Любимите рецепти на Марина Цветанова Мисис България 2019 оцелява в модния свят с много труд и перфектна организация

Отново горят отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Още една жертва на коронавируса у нас

Соломон Паси: Първото нещо, което можеше да бъде направено, беше да се въведат общоевропейски правила

Коронавирусът може да остане жизнеспособен до 3 дни при подходящи условия

Без зони за платено паркиране в София до 12 април

Геймингът спасява Формула 1 и НАСКАР

Тодор Кантарджиев: Позабавихме нещата, сега е най-важна самодисциплината на българите

Случаите на коронавирус в света са близо 600 000

Уикенд посвети албум на Бела Хадид Чувствата на рапъра към модела не са изстинали

Вокалистът на „Рамщайн“ няма коронавирус

Гуми се регенерират автоматично Реално няма опасност от спукване

Красимир Вълчев: Учебната година вероятно ще бъде удължена до юли Матурите рано или късно ще бъдат направени, но няма да са онлайн, обясни министърът

23 варненци ще плащат по 5000 лв. глоба заради разходки в Морската градина

Интелигенцията и Църквата Добрата книга, пълна с истина и мъдрост, не е създадена от печатаря, макар че е дело на неговите ръце

Община Благоевград отрязана от проект за 4 млн.лева

Община Благоевград губи 4 млн.лева, след като проект за изграждането на младежки център бе отрязан.

Финансовият механизъм на европейското икономическо пространство и Норвежкият финансов механизъм не одобриха проектното предложение на общината.

А причината за отказа е липса на необходимата документация за планираните строително-ремонтни дейности. Липсва и декларацията относно статута по Закона за данъка върху добавената стойност на партньора (в случай, че разходва средства).

Само още Община Шумен не е допусната до етап „Техническа и финансова оценка”. Причината е същата – липса на необходимата документация за планираните строително-ремонтни дейности. Всички останали 12 подадени проекта са одобрени – те са на Общините Перник, Бургас, Пазарджик, Велико Търново, Кюстендил, Русе, Габрово, Смолян, Кърджали, Видин, Монтана и Столична.

Община Благоевград предвиждаше в рамките на проекта изграждането на съвременен младежки център в града, който ще представлява нова сграда, в която ще има функционални зали за различни дейности и интереси, оборудвани кухня, столова и спални помещения за 40 души. Центърът ще покриваше високи стандарти за младежка работа и ще предоставяше комплексни услуги чрез разнообразни дейности за младите хора, вкл. тези от уязвими групи. Целта бе младежкият център да отговаря на изискванията за получаване на Знак за качество – съвременен стандарт на Съвета на Европа.

Основната целева група, към която бяха насочени дейностите на центъра, са всички младежи на възраст между 15 и 29 години, ученици, застрашени от отпадане или отпаднали от образователната система, младежи в риск от етнически малцинства, младежи, живеещи в малки и отдалечени населени места, млади хора, които са извън заетост, образование или обучение и др. С изграждането и функционирането на центъра се целеше повишаването на социалното и икономическо развитие в района.

Предложението бе Центърът да организира междукултурни обмени, обучения за деца и родители, младежки работилници, съвместни събития с други младежки центрове и НПО-та от България, чужбина и страните донори, а там да работят пет младежки работници, двама образователни медиатори, един психолог и един ръководител. Срокът за изпълнение на проекта бе 42 месеца, а стойността му – до 2 000 000 евро.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.